Načo čakať do mája 2016 na Eurovíziu vo Švédsku, keď svoju vlastnú ligu bizarnosti môže ukrajinská Vesmírna Barbie vyhrať už teraz. Valerija Lukjanova naplno prijala svoje predurčenie a rozhodla sa, že svojmu osudu pôjde naproti. Ako sama tvrdí, na svete je preto, aby v ľuďoch prebudila spiritualitu a lásku. Za cieľovú skupinu si zvolila milovníkov elektronickej tanečnej hudby.

"Som neobyčajné dievča, ale ak to znamená, že sa vďaka tomu ľudia viac naučia o duchovných cestách, tak som pripravená!" odhodlane prehlásila Valerija Lukjanova v e-mailovej komunikácii s americkým magazínom Billboard. Modelka z Ukrajiny má po celom svete hlavne vďaka internetu renomé ako Vesmírna Barbie. Pochybuje o svojom pôvode z planéty Zem, na čo argumentuje tým, že dokáže rozprávať všetkými starovekými a éterickými jazykmi. Okrem toho neváhala ani podstúpiť niekoľko plastických operácií, aby sa čo najviac podobala výrobku od Mattela. Ako väčšina modeliek s potrebou uzurpovať si mediálny priestor, aj Lukjanova tak spravila iba preto, aby ľudia vnímali to, čo hovorí.

Spojte svoje Barbie

Najnovšie na seba obrátila pozornosť prokrastinujúcich websurferov so svojím zámerom zasiahnuť do hudobného priemyslu. Pre mainstream však nejde o šok, z ktorého by sa neskôr nespamätal. Každoročne totiž dostáva facky v podobe toho najhoršieho z najhoršieho počas súťaže talentov Veľká cena Eurovízie. Popri fínskych spievajúcich príšerkách Lordi, ukrajinskej ľudskej discoguli Verke Serduchke, ruských Babushkách alebo zjave menom Conchita Wurst sa 30-ročná "bábika" zrejme bojí zhasnutia svojej intergalaktickej hviezdy, a tak obišla všetky obligátnosti.

Už má za sebou nahrávanie prvého singla a vo svojom tíme oceňovaného ukrajinského producenta Eugena Evtukhova známeho aj ako DJ Sender. Debutový singel nesie názov Jack Your Barbie. Pozostáva z genericky produkovaného elektronického podkladu jemne pripomínajúci house zo začiatku milénia, do ktorého svojská interpretka miestami zavzdychá slovo "jack", resp. celý názov skladby. Touto "vesmírnou hudbou" chce dosiahnúť to, aby ľudia "spojili svoje Barbie". Rodáčka z Moldavska sa tiež vyhráža pokračovaním svojich hudobných pokusov a plánuje vyraziť aj na turné, no nielen ako speváčka, ale aj ako dídžejka. Hlavným cieľom šnúry je priviesť svojich poslucháčov do meditatívneho stavu.

"Keď spievam, cítim sa ako v hlbokom tranze. Moja hudba ľuďom umožní oddýchnuť si a vydať sa na cestu do hĺbok ich vnútra. Dúfam, že to pre nich bude niečo známe, no zároveň zabudnuté. Musíte zavrieť oči a ísť hlbšie, akoby na svete neexistovalo nič iné, len vy a hudba... Moje srdce je pripravené vyžarovať lásku. Nikto nemôže zostať voči láske ľahostajný!" verí si intergalaktická postavička.

Uvoľnite sa a ak vydržíte do konca, možno objavíte nové alebo dávno zabudnuté dimenzie svojho ja:


Autor: Marek Majzon (pod prísnym lekárskym dohľadom)
Foto: Facebook