Názov hovorí za všetko. Veľké hity 80-tych rokov prespievané niekým neznámym. Podľa hranosti v rádiách sa však zdá, že tento projekt nezostane dlho utajený.

Názov hovorí za všetko. Veľké hity 80-tych rokov prespievané niekým neznámym. Podľa hranosti v rádiách sa však zdá, že tento projekt nezostane dlho utajený.
Ako to celé vzniklo? To je záhada. Predpoklad je však taký, že starí páni sa rozhodli zmodernizovať staré hity a zaspomínať si tak na svoju mladosť. Dôležité však je, že ich nespievajú dospeláci, ale deti. Na nahrávaní sa ich zúčastnilo 24. Ťažko zistiť, či prešli výberovým konkurzom, alebo už spoločne dlhší čas spolupracujú. Ale ono je to v podstate úplne jedno. Dôležitý je výsledok. A ten je v tomto prípade fantastický.
Hudobníci si zobrali na "paškál" osvedčené rockové a provokačné hity a deti ich naspievali. Hudobne ich upravili do modernej podoby a detským spevom dostali osobité čaro. Niekto sa proste vybláznil a urobil tak radosť masám.
O aké hity ide? O tie najvychytenejšie. Queen, Alphaville, ale i Depeche Mode. Zaujímavá zmes. Hit za hitom. Celkový výsledok jednoznačne poteší malých i veľkých. Hoci miestami deti pôsobia akoby spievala Britney Spears (alebo Britney Spears spieva ako dieťa?) je to veselé a o to tu išlo. A hoci nejde o žiadne vychytené mená, poteší fakt, že sa to hrá už i v našich rádiách.
Veľmi zaujímavo riešený je i booklet. Nechýbajú texty a zaujímavé detské kresby (hoci ich pravdepodobne vytváral počítač). Je len na škodu, že sa v knižke neobjavili fotografie 24 drobcov, aby mal poslucháč prehľad o tom, o čo tu vlastne ide. Hoci je jasné, že ide o veľa. Vynikajúci projekt. Snáď bude mať v budúcnosti pokračovanie.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2003
Celkový čas: 37:41

TRACK LIST:
01. We Will Rock You
02. I Love Rock´ N´ Roll
03. Walk Like An Egyptian
04. Should I Stay Or Should I Go
05. Wot
06. Tainted Love
07. Boys Don´t Cry
08. Shout
09. Just Can´t Get Enough
10. Higway To Hell
11. Forever Young

Zdroj: TS MusicServer