Unikátne a neodolateľné skvosty sa občas objavia na hudobnom trhu. V čase, keď sa svet nadchýňal pesničkami tejto štvorice, našim éterom znela takmer výlučne domáca hudba a ujo Gustáv si mydlil ruky a užíval prezidentský plat.

Unikátne a neodolateľné skvosty sa občas objavia na hudobnom trhu. V čase, keď sa svet nadchýňal pesničkami tejto štvorice, našim éterom znela takmer výlučne domáca hudba a ujo Gustáv si mydlil ruky a užíval prezidentský plat. Na albume sú pesničky, ktoré vznikli v rozmedzí rokov 1985 - 1987. Maximálne krátky úsek na to, že skupina za ten čas dokázala vyprodukovať 14 pomerne slušných hitov, z toho hneď dva legendárne, ktoré sa hrajú dodnes. Samozrejme, reč je skladbách Five Get Over Excited a hlavne o Caravan Of Love.
Unikátnosť tejto formácie je v ich vokálnosti. Sú, či skôr boli nádherne zospievaní a hudba v ich prípade bola skutočne druhoradá, hoci na svoju dobu veľmi kvalitná. Karavanu lásky ako najväčší hit poznajú hádam všetci. Väčšina z týchto ľudí však túto pesničku zaregistrovala v rádiu a len minimálne množstvo z nich si dokázalo okamžite vybaviť, kto túto skladbu spieva. Spomínam to preto, že ak niekomu vychŕlite názov The Housemartins, tak si to v rýchlosti nebude vedieť priradiť k žiadnej skladbe a naopak. I ja keď som dostal toto CD prvý raz do rúk, tak som po ňom prešiel okom a povedal som si OK. K väčšej pozornosti ma prinútili práve skvelé pesničky, ktoré z neho zneli. A prečo to všetko spomínam? Pretože by sa patrilo pri takomto albume urobiť trochu obšírnejší booklet a zaradiť do neho aspoň stručný profil tejto formácie. Nezaškodili by texty. Stručné informácie o jednotlivých pesničkách a obaly singlov sú (a v tomto prípade zvlášť) nedostačujúce. Ibaže kto si už kupuje CD-čka kvôli bookletom? Dôležitá je hudba a v tomto prípade sa investovať naozaj oplatí.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2004
Celkový čas: 45:43

TRACK LIST:
01. Happy Hour
02. Five get Over Excited
03. Caravan Of Love
04. Think For A Minute
05. Me And The Farmer
06. Flag Day
07. Sheep
08. Build
09. There Is Always Something There To Remind Me
10. Anxious
11. Hopelessly Devoted To Them
12. I Smell Winter
13. The People Who Grinned Themselves To Death
14. I´ll Be Your Shelter (Just Like A Shelter)

Zdroj: TS MusicServer