Niekde som čítal, že je fajn mať toto DVD doma. Ja len upresňujem, že je to doslova nutnosť pre každého fanúšika nielen Robbieho Williamsa, ale i pre každého fanúšika populárnej hudby.

Niekde som čítal, že je fajn mať toto DVD doma. Ja len upresňujem, že je to doslova nutnosť pre každého fanúšika nielen Robbieho Williamsa, ale i pre každého fanúšika populárnej hudby.

Tento 2 DVD disk predstavuje Robbieho Williamsa tak, ako on sám seba prezentoval počas svojej kariéry na koncertných pódiách takmer na celom svete. Nosiče predstavujú prierez jeho najväčších hitov v koncertnej podobe, poskladaných v období od roku 1997 až po jeho minuloročné turné, v rámci ktorého ho videlo i mnoho Slovákov na koncertoch v Budapešti, či vo Viedni.

Robbie Williams je jednoducho osobnosť, ktorá je jedinečná, originálna, svojská a nevyrovná sa mu nikto. Na koncertoch spieva výlučne naživo a hoci to nie je vždy najčistejší spev, svojim prejavom dokáže strhnúť tisícové davy na svoju stranu a priviesť ich k umeleckému orgazmu. A dokazuje to každou svojou skladbou. Zoznam pesničiek, ktoré obsahuje toto DVD a ktorý je uverejnený v závere tohto článku, je jasným dôkazom toho, že každoročne vydávané nové albumy so sebou prinášajú vždy niekoľko hitov, ktoré sa stávajú legendárnymi a sú nezmazateľné z histórie populárnej hudby.

Aktuálny DVD nosič Robbieho Williamsa prináša všetko, v absolútne dokonalom zvuku a kryštálovo čistým obrazom. To všetko spojené dohromady s plejádou absolútne špičkových pesničiek a výkonom rodeného šoumena je neopísateľným zážitkom, ktorý jednoducho treba vidieť. O tom, že je veľmi jednoduché sa do neho zamilovať hádam ani netreba diskutovať. To je samozrejmosť.

Diváka navyše okamžite na úvod odrovná úvodná sekvencia zostrihaná z niekoľkých vystúpení a šokom je najmä dokonalé menu, ktorým sa môžete pomocou ovládača na televíznom prijímači, či myšou na počítači pohybovať a objavovať v ňom skryté možnosti, ktoré mnohokrát vyrážajú dych. Priznám sa, že dokonalejšie menu som ešte nevidel nielen na hudobnom, ale ani na filmovom DVD.

Hoci budete v booklete darmo zháňať zoznam skladieb na nosičoch, k dispozícii máte unikátny booklet. Oba disky vychádzajú totiž zabalené v obale z tvrdého papiera a v tom je vlepený mnohostranový booklet plný fotografií, vytlačený navyše na veľmi kvalitnom papieri. Tvorcovia tohto projektu si jednoducho dali záležať skutočne i na maličkostiach, čo z tohto DVD robí jednoducho unikát.

Robbie Williams prichádza k svojim priaznivcom s tým najlepším čo dokázal predviesť na koncertnom pódiu. Šokuje, laškuje, miluje i nenávidí a z jeho prejavu je toto všetko zreteľné, čitateľné a zjavné. Je to Boh hudobnej scény a ešte ním aj dlho ostane. Fenomenálne.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2006
Celkový čas: 4 a pol hodiny
Linky: www.robbiewilliams.com, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
- Disc 1
* Slane Castle (1999) Shes The One Strong No Regrets Ego A Go Go
* Manchester (2000) Millennium Karma Killer Kids Rock DJ
* Koln (2001) Rock DJ Supreme Angels No Regrets Let Me Entertain You
* Knebworth (2003) Come Undone Feel Angels Kids
* Leeds (2006) Radio Trippin Sin Sin Sin Advertising Space Let Me Entertain You Rudebox
- Disc 2
* Live at The Forum (1998) Ego A Go Go Teenage Millionaire Clean South of the Border Old Before I Die Angels
* Live at Abbey Road (2003) Come Undone Me and My Monkey No Regrets Feel Phoenix From the Flames
* Live in Berlin (2005) Feel A Place to Crash Tripping Make Me Pure Sin Sin Sin No Regrets Advertising Space

Zdroj: TS MusicServer