Hoci bol hudobne aktívny už dávno predtým, bránu do sveta populárnej hudby mu otvorila až súťaž Česko hľadá SuperStar. Oproti ostatným súťažiacim mal tú výhodu, že keď prišla ponuka a šanca nahrať debutový album, mal nielen čiastočne pripravený materiál, ale najmä zohranú kapelu, s ktorou sa mu robilo veľmi dobre.

Hoci bol hudobne aktívny už dávno predtým, bránu do sveta populárnej hudby mu otvorila až súťaž Česko hľadá SuperStar. Oproti ostatným súťažiacim mal tú výhodu, že keď prišla ponuka a šanca nahrať debutový album, mal nielen čiastočne pripravený materiál, ale najmä zohranú kapelu, s ktorou sa mu robilo veľmi dobre.

A na celkom zvuku jeho prvotiny sa to odrazilo, vyskočilo z nej niekoľko hitov a Bende zaznamenal i niekoľko nepopierateľných úspechov. Navyše hosťoval i na duetov albume Petra Nagya a obstál na ňom veľmi dobre.

Zhruba rok po vydaní svojho debutu prichádza Bende s druhým albumom. Novinka má výrazne rockový nádych, ktorý je značný v každej z trinástich pesničiek. A je úplne jedno, či ide o pomalé balady, alebo nadupané rockové "fláky". Každá z Bendeho pesničiek má rockový štýl, skvelé gitary a po technickej stránke je všetkých trinásť skladieb zvládnutých naozaj profesionálne.

Samotný Bende okrem hudobného autorstva aspoň nejakým spôsobom participoval na svojich pesničkách i ako textár. Na oboch poliach obstál celkom dobre a naozaj platí, že druhá platňa speváka potvrdzuje jeho kvality, tak Bende jednoznačne obstál. V textoch si dovolil použiť i viac šteklivé slová, čím dostáva poslucháča (či skôr poslucháčky) do varu už v momente, keď číta nazvy pesničiek a následne pri ich počúvaní.

Album Život ve vteřinách.cz je dokonca v mnohom oveľa vyzretejší a znie profesionálnejšie, než bendeho debut, za čo bezpochyby môžu už prvotné skúsenosti z prípravy predchádzajúcej platne a hlavne dostatok času na jeho prípravu. Navyše, za Bendem stojí kapela, ktorá ho sprevádza už podstatne dlhšie, než len od čias po súťaži a je to riadne cítiť.

Album je viac než dobrý a všetci tí, ktorí mali na Bendeho nejaké očakávania, musia byť bezpochyby spokojní. Dielo je naozaj vydarené.
Názov albumu Život ve vteřinách.cz pochádza z textu prvého singla. "Každá sekunda v živote za niečo stojí, človek by mal pre ňu urobiť všetko, pretože sa už v živote nemôže opakovať! Chcem ešte viac prepojiť svet a príbehy svojich skladieb a moje pocity s ľuďmi, ktorí budú túto platňu počúvať. Ja im predkladám svoje príbehy a teším sa na príbehy od nich, ktoré môžu vkladať do "spovednice" na www.zivotvevterinach.cz. Chcem, aby ľudia neboli na svoje veselé, ale ani smutné príbehy sami," hovorí Petr o albume i novej webovej stránke. Ak bude Bende pokračovať v rozbehnutých šľapajách, jeho hviezda tak skoro nezhasne.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2006
Celkový čas: 53:14

Linky: www.petrbende.cz, www.zivotvevterinach.cz, www.sonybmg.cz

Zoznam skladieb:
01.   Vidím sebe vedle tebe
02.   Zaklínám své moře
03.   Masturbace nové generace
04.   Spát s tebou
05.   Co dáš, to dostaneš
06.   Prameny
07.   Múza
08.   Přicházej, světlo dnú
09.   Brigáda mozkú ... utíkej
10.   Nemusíš se bát
11.   Samba s Karlíkem
12.   Střed světa
13.   Pařížský harmonikář

Zdroj: TS MusicServer