Kapela Elán sa ešte pred avizovaným návratom na koncertné pódiá rozhodla fanúšikov potešiť aj novou pesničkou. Päť rokov po albume Najvyšší čas (2019) vydala skupina na začiatku mesiaca lásky singel Znova sa ma dotkni, ktorý je práve o najsilnejšom ľudskom cite.

Text piesne Znova sa ma dotkni napísal jeden z dvorných textárov kapely Juraj Soviar a autorom hudby je dlhoročný člen Elánu Ľubo Horňák, ktorý v skupine hrá na klávesové nástroje. "Nechcem znieť pateticky, ale je to určite moja najosobnejšia pesnička. Ak pomôže vám, tak ako pomohla mne, tak potom žiadna strata nie je stratou a v živote nič neskončilo," povedal o novinke Horňák. Pieseň naspieval Jožo Ráž.

"Pesnička vznikala vo veľmi príjemnej a citlivej atmosfére. Ľubovi Horňákovi ďakujem za citlivý prístup k téme a Jožovi Rážovi za skvelú interpretáciu. Skladba je o večnej láske medzi ženou a mužom a ja dúfam, že poslucháčom prinesie radosť a čas na rozjímanie," hovorí Juraj Soviar.

Elán na tento rok ohlásil jesenné štadiónové koncerty v Bratislave a Prahe. Je preto prirodzené, že fanúšikovia by chceli poznať odpoveď na otázku, či niekto nahradí Vaša Patejdla.

"Vašo sa nahradiť nedá. Vašo zostáva v Eláne už navždy. Potrebujeme však niekoho, kto bude hrať na klávesy. Živé ruky, ktoré zahrajú jeho party, keďže my hráme zásadne len naživo," povedal Jano Baláž. Na koncertoch sa tak skupina predstaví už aj so svojím novým členom, ktorým je Pavol Bartovic. V minulosti hral s viacerými poprednými spevákmi, napríklad s Marikou Gombitovou či Petrom Nagyom. Bol tiež súčasťou niekoľkých veľkých hudobných projektov.

Jesenné koncerty s názvom Elán 70 pre Vaša... sa vypredali viac ako rok pred termínom konania. Dva budú v pražskej O2 aréne (20. a 21. 9.) a dva v Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave (27. a 28. 9.). Okrem toho kapela odohrá aj koncerty s orchestrom s názvom Elán 70 Rock Symphony. V Bratislave bude tento koncert hneď na druhý deň klasických koncertoch 29. septembra v Prahe 7. februára 2025.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Čurná. Správu sme upravili.