Kylie to mala poriadne nahnuté. Počas rovnomenného turné sa dozvedela, že trpí rakovinou prsníka a život sa jej zmenil od základu. Šnúra vypredaných koncertov razom skončila a speváčka dala zelenú svojmu zdraviu.

Kylie to mala poriadne nahnuté. Počas rovnomenného turné sa dozvedela, že trpí rakovinou prsníka a život sa jej zmenil od základu. Šnúra vypredaných koncertov razom skončila a speváčka dala zelenú svojmu zdraviu.
Fanúšikovia však na ňu nezabudli a držali jej palce. A speváčka sa im odmenila bravúrne. Okamžite po náročnej liečbe a v momente, keď sa cítila lepšie, vyrazila na koncertné pódiá a rozhodla sa dokončiť prerušené turné.

Záznam jedného z austrálskych koncertov z novembra 2006 vyšiel začiatkom roka 2007 na CD i DVD. Audio materiál vychádza na dvoch nosičoch, ktoré predstavujú speváčku ako koncertnú divu, ktorá sa vracia na scénu.

Nie, napriek zdravotným komplikáciám speváčky nemienim nad ňou privierať oko. Hneď v úvode spomeniem, že práve v prípade Kylie Minogue platí to staré známe, že lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. Možno i preto, že niektoré pasáže koncertu idú jasne z playbacku, čo si poslucháč môže predsa vypočuť i na radových albumoch.
Druhým faktom je, že koncerty Kylie Minogue, to sú hlavne pastvy pre oči a nie pre uši, pretože koncerty Kylie, ktorá sa vôbec netají tým, že až príliš okato kráča v stopách Madonny, sú hlavne geniálne šou.

K dispozícii však máme zvukový záznam na CD a tak sa musíme odrážať od neho. Istota je v tom, že po technickej stránke ide o skutočne geniálny a čistý záznam, kde si majstri rôznych tlačítok a podobných nezmyslov na mixážnych pultoch prišli skutočne na svoje a odviedli sto percentnú prácu. Záznam je skutočne čistý a ide o absolútne profesionálnu robotu.

Koncertná šou Kylie Minogue je rozdelená na niekoľko „tematických celkov“, počas ktorých speváčka ponúka svojim fanúšikom temer všetky obrovské hity svojej kariéry.
Nechýba ani ten, s ktorým vystrelila po odchode zo seriálu Susedia – Especially For You, až po tie aktuálne z ostatných albumov. Obrovským príjemným prekvapením je bezpochyby duet so spevákom skupiny U2 Bonom, s ktorým si speváčka strihla skladbu Kids, ktorú pôvodne naspievala s Robbiem Williamsom na platni, ktorú Robbie pre ňu pripravil. Spojenie s Bonom bolo nielen veľkým prekvapením, ale i mimoriadne vydareným, ktoré je vlastne pre túto platňu bonusom, vďaka ktorému mu ďalší význam.

Keď už v tomto prípade nie je k dispozícii obraz, je aspoň veľmi zaujímavé sledovať prostredníctvom zvuku ako sa Kylie dokáže zmeniť z nonšalantnej dámy na dračicu, prostredníctvom jednotlivých skladieb, z ktorých sa mnohé na koncerte dočkali špeciálnej úpravy (mnohokrát šokujúcej), či aspoň mierne zmenenej podoby, v čom vlastne tkvie čaro koncertov.
Bohužiaľ, niektoré pesničky takéto privilégium obišlo a možno by si to boli zaslúžili. Pre tých, ktorým chýba obraz a nemajú šancu mrknúť sa na DVD snáď ešte odporúčanie, že k dispozícii pri CD je veľmi hodnotný booklet, v ktorom je množstvo zaujímavých fotografií z koncertu.

Osobne som veľmi rád, že sa Kylie darí a že sa vrátila na hudobnú scénu. Aj keď podľa mňa už navždy bude iba tou, ktorá s dvojročným meškaním kopíruje Madonnu, ktorej motív skladby Vogue si dokonca v svojej šou požičala. Škoda. Dievča má na viac. Jasným príkladom je i tento záznam koncertu, v ktorom obstála na dobrých deväťdesiat percent, a ktorý sa veľmi príjemne počúva. Raz, dva a možno i tretíkrát. Osobne sa však už neviem dočkať ďalšej štúdiovej novinky tejto austrálskej ikony.

Vydavateľstvo: EMI / Monitor, 2007
Celkový čas: CD1: 58:14, CD2: 58:05

Linky: www.kylie.com, www.emimusic.cz, www.dvdbest.sk

Zdroj: TS MusicServer