A dalo by sa to nazvať doslovné. Adriena Bartošová sa totiž vracia z ticha vlastnej tvorby na unikátnom projekte 2CD, na ktorom predstavuje novinkovú tvorbu na jednom nosiči a výber toho najlepšieho zo svojej kariéry na nosiči druhom.

A dalo by sa to nazvať doslovné.

Adriena Bartošová sa totiž vracia z ticha vlastnej tvorby na unikátnom projekte 2CD, na ktorom predstavuje novinkovú tvorbu na jednom nosiči a výber toho najlepšieho zo svojej kariéry na nosiči druhom.

Tlačová správa o tomto projekte hovorí jasne. Po päťročnej prestávke sa Adriena Bartošová vracia na hudobnú scénu s čerstvým, v poradí šiestym radovým albumom Znovuzrodenie. Nový dvojkompakt, nabitý neodolateľne príťažlivou energiou, zachytáva Adrienu v skvelej forme – tak jako ju jej priaznivci vždy poznali, a predsa i trochu inú.

Prvý disk obsahuje 12 nových autorských skladieb, na ktorých nahrávaní sa podieľali špičkoví muzikanti ako Juraj Burian, Stanislav Palúch, Pavol Kvassay, Oskar Rózsa, Karol Lago, Juraj Griglák, Martin Valihora a iní. S textami Adriene pomohli Maroš Bančej a Mária Kadlečíková. Hlavnými motívmi pretlmočenými do hudobného obsahu sú znovuzrodenie, nádej, bolesť, láska a poznanie. Podobne ako na jej debutovom albume, aj na tomto nájdete piesne bez slov – skladby, ktorými chce autorka osloviť poslucháča čisto cez ich samotný hudobný obsah a atmosféru.

Druhý disk obsahuje prierez Adrieninej doterajšej tvorby a niekoľko raritných, nikdy nevydaných skladieb. Disk nazvaný príznačne Spomienky startuje temperamentnou skladbou Paupi – paupi a pokračuje tým skutočne krásnym, čo Adriena kedy svojim fanúšikom ponúkla. Záver platne patrí snáď najväčšiemu hitu tejto speváčky, cover verzi skladby Mais Que Nada, ktorú poňala nádherne svojsky, originálne a úžasne. Na úplný záver tvorcovia pridali dva bonusy v podobe doteraz nevydaných skladeb.

Výtvarnej spolupráce na obale sa zhostil mladý talentovaný akademický maliar David Ursiny, ktorý svojimi maľbami dotvára celkovú atmosféru. Spoločným menovateľom pre celý projekt je však predovšetkým nezameniteľný hlas a štýl protagonistky a vzrušujúca, dynamická, občas melancholická hudba.

Adriena Bartošová je úžasná domina slovenskej nekomerčnej muziky, ktorá si potichúčky kráča svetom domáceho éteru, bez nutnej dávky vydávať každý rok nový album. Na druhej strane sú práve preto jej albumy zárukou toho, že budú kvalitné a zaujímavé v každej skladbe. Znovuzrodenie, na ktorom sa Adriena predstavuje vo vynikajúcej tvorbe je toho jasným dôkazom. Tak fantastický a príjemný album je pohladením na duši nielen pre fanúšikov domácej kvalitnej tvorby.

2CD Znovuzrodenie vychádza v spolupráci s vydavateľstvom Forza Music. Adriena svoj nov7 album pokrstí počas verejného koncertu, ktorý sa bude konať 10. apríla 2007 o 19:00 v Palffyho paláci na Zámockej ul. V Bratislave

Diskografia:
Adriena &# Scat - Harmony Of Rain (Škvrna Records, 1991)
Blue Afternoon (Jumbo Records, 1993)
Maís que nada (Opus, 1996)
Adriena (EMI, 1998)  
Už viem (Millenium Records, 2002) 
Znovuzrodenie (Forza Music, 2007)

Vydavateľstvo: Forza Music, 2007
Celkový čas: CD1: 43:37, CD2: 52:20
Linky: www.adriena.sk, www.forzashop.sk, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
CD 1: Znovuzrodenie
01. Lombareo
02. Fatima
03. Zhon
04. Nikdy ti to nevysvetlím...
05. Hora
06. Bachovská
07. Fatamorgána
08. Brieždenie
09. Bolesť odchodov
10. Znovuzrodenie
Bonusy:
11. My Soul Was In Flight
12. Láska sa nedá vynútiť
CD 2: Spomienky
01. Paupi-paupi
02. Te-di
03. O-sea
04. Blue Afternoon
05. Irenka
06. Master Of Passion
07. Needfull Things
08. Tattoo In Mind
09. Posol snov
10. Košieľočka biela
11. Pred búrkou
12. Zboho ostávajte...
13. Samota
14. Bež
15. Peace Of Mind
16. Mais Que Nada
Bonusy:
17. Somebody Loves Me...
18. Canticle

Zdroj: TS MusicServer