Po otvorení tohto produktu zistíte, že je booklet vonia vôňou starých komunistických voskových pasteliek. Bohužiaľ, nie je to jediné, čo zaváňa starinou.Nový sólový album niekdajšieho speváka skupiny Arakain má svoje plusy i mínusy. To treba zdôrazniť hneď na začiatku.

Po otvorení tohto produktu zistíte, že je booklet vonia vôňou starých komunistických voskových pasteliek. Bohužiaľ, nie je to jediné, čo zaváňa starinou.
Nový sólový album niekdajšieho speváka skupiny Arakain má svoje plusy i mínusy. To treba zdôrazniť hneď na začiatku. Neprináša síce nič prevratné, no na druhej strane stavia speváka kedysi metalovej skupiny opäť do pozície tvrdého rockera, hoci je otázkou, či sa mu to dá ešte veriť.

Nech si to projít hlavou nie je prvým sólovým albumom Aleša Brichtu, ibaže je prvým sólovým albumom tohto speváka, ktorým sa stavia do iného svetla. Zatiaľ, čo svoje predchádzajúce sólovky promoval prevažne ležérnymi slaďákmi, na jeho aktuálnej platni takéto jednoducho nenájdete. Žiadna Dívka s perlami ve vlasech sa jednoducho nekoná a Aleš Brichta je opäť tvrdý muzikant.
Otázkou však ostáva, či takéhoto Brichtu príjmu jeho poslucháči. Avšak, kto sú momentálne poslucháči Aleša Brichtu? Stále tí vlasatí chlapci, ktorých očaroval zakázanou produkciou v osemdesiatych rokoch, alebo uplakané máničky, ktoré privádzal do šialenstva svojimi sólovými dojákmi? Isté je jedno. Brichta v tom má jasno a všetkým dokazuje, že je stále rocker a takto sa mieni v najbližšej budúcnosti prezentovať.

Odstaviť však na druhú koľaj v súčasnosti v Čechách dominujúci Kabát, ku ktorého tvorbe sa dá aktuálny Brichta prirovnať, je pravdepodobne nemožné. Bohužiaľ, album nech si to projít hlavou je hutnou muzikou so silnými refrénmi a vynikajúcim speváckym prejavom. Avšak, nie je to v súčasnosti málo?
Hudobne je síce tento projekt výborný, nahraný a zaranžovaný bez jedinej chyby. Ibaže po tejto stránke neprináša bohužiaľ nič nové. Všetko tu už bolo. A to sa týka aj textov. Žiadne prevratné príbehy, v niektorých skladbách dokonca priam nezmyselné slovné hračky. Našťastie, po tejto stránke je projekt vyvážený, čiže nie moc vydarené texty sa striedajú s tými lepšími.

Ako spevák obstál Brichta obstojne a je presvedčivý. Z jeho prejavu mám pocit, že spevák sám verí tomu o čom spieva a to je hlavné. Takže ak by som to mal zhodnotiť v globále tak je to tak päťdesiat na päťdesiat, čo je v dnešnej tvorbe, ktorá rodí viac ako zdravá jabloň, nakoniec veľmi príjemné zistenie.

Súčasťou projektu je prívesok v tvare náboja a s logom kapely. Ak sa CD dostane do správnych rúk, tak to jeho vlastníka môže dokonca nadchnúť ešte o niečo viac.


Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 44:00
Linky: www.brichta.cz, www.sonybmg.cz, www.dvdbest.sk 

Zoznam skladieb:
01. Sukuba 3:07
02. Běž se bodnout 3:08
03. Zůstaň se mnou 3:27
04. Když po tobě jdou 3:26
05. Čtyři jezdci 3:43
06. Hrací kostka 4:13
07. Džihád 3:44
08. Budeme rejdit 3:57
09. Hledám 3:34
10. Nech si to projít hlavou 4:24
11. Ledová pláň 3:34
12. Cizinec ve vlastní zemi 3:45

Zdroj: TS MusicServer