Po dvoch rokoch prichádza jedna z najpopulárnejších slovenských skupín s novým radovým albumom, s poradovým číslom sedem.

Po dvoch rokoch prichádza jedna z najpopulárnejších slovenských skupín s novým radovým albumom, s poradovým číslom sedem.
Autorsky sa na albume podieľali na dvanástich piesňach okrem Ivana Táslera (hudba) aj Miro Tásler, I. Kolivoška, P. Bič a ďalší, a tiež okrem dvorného textára Vlada Krausza, pribudli noví - Ivana Kupková a Lukáš Duchovič. Album ukončuje bonusová pieseň My od Jara Filipa a Milana Lasicu. Na DVD je záznam z koncertu (12 piesni) + 5 videoklipov.

Zostava okolo bratov Táslerov nikdy nebola pevným základom slovenského hudobného biznisu, ale koho by to trápilo. IMT Smile, to bol vždy niekto iný, až na Ivana a Mira Táslerovcov. Vďaka za nich. Miro svojimi manažérskymi schopnosťami dokáže aj nemožné a Ivan zas svojimi hudobnými nápadmi v tom najlepšom slova zmysle doslova šokuje svojich fanúšikov.
Od deväťdesiatych rokov, kedy prešovská formácia odštartovala svoju kariéru, už ubehlo veľa času, za ktorý sa Táslerovcom podarilo pripraviť šesť veľmi silných albumov a rovnakú ambíciu má aj ich aktuálna novinka Hlava ma sedem otvorov .
Šokujúci názov v neposlednom rade vystriedal šokujúci song Mám krásny sen , ktorý sa pre éter narodil v Rádiu Expres, kde jeho uvedenie dokonca vyvolalo doslova havajské vysielanie. Ležérna skladba s exotickým nástrojom, plná nehy a lásky, sa uchytila na prvé počutie a presne toľko jej stačí na to, aby sa zapísala do hlavy poslucháča natoľko, aby si ju celý deň pospevoval. A potom sa tomu hovorí hit.
Prečo nie? Tá pesnička si to jednoznačne zaslúži rovnako, ako si zaslúži pozornosť najnovší album skupiny IMT Smile. Tá totiž aj tento raz dokázala, že do štúdia nechodia iba preto, aby mali peniaze na míňanie (z predaja platne), ale preto, že to má zmysel. A zmysel má minimálne sedem z dvanástich „otvorov“, ktoré skupina na platni ponúka.

Najnovší album skupiny IMT Smile opäť potvrdil kvality prešovskej formácie, ktorá svojim poslucháčom prináša niekoľko chytľavých songov, ktoré sa hravo uchytia v domácom éteri, ale aj niekoľko experimentálnych skladieb, ktoré sa už stali neoddeliteľnou súčasťou albumov tejto formácie.
Hlava má sedem otvorov je však pri konečnom zúčtovaní veľmi silný a vyrovnaný album, ktorému naozaj niet čo vytknúť. Je to klasika, sú to IMT Smile. A keďže táto formácia veľmi dobre vie, že v súčasnosti treba poslucháča obdarovať aj niečím navyše, nielen novými skladbami, album vychádza aj s priloženým DVD, na ktorom poslucháči a diváci nájdu najmä záznam koncertu skupiny, ale aj päť videoklipov. Ideálna cesta, ako sa dostať k tomu, čo nemá už v televíziách priestor. Výnimočný projekt.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2008

Linky: www.imtsmile.sk, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk

Zoznam skladieb:
CD:
01. To je len začiatok
02. Mám krásny sen (Hawaii)
03. Na čo som sa to dal
04. Dvaja zlodeji
05. Na všetkom záleží
06. Nebudem zlý
07. Bolo to dávno
08. Ľady sa lámu
09. Letí čas
10. Buď so mnou
11. Bez podmienky
12. Nič nekončí
Bonus:
13. MY
DVD
Live:
01. Intro
02. Ráno
03. Nepoznám
04. Tajné milovanie
05. Vrany
06. Vyvedený z miery
07. Veselá pesnička
08. Úsmev a čaj
09. Len tebe
10. Exotika
11. Ľudia nie sú zlí
12. Opri sa o mňa
+ video:
01. Niekto ako kráľ
02. Duch človeka
03. Besame mucho
04. Lietajúca
05. Pozri jak sa roztápa ľad

Zdroj: TS MusicServer