Legendu DJa Shadowa možno považovať za jedného z najväčších headlinerov celého festivalu. Potvrdil to i fakt, že jeho vystúpenie bolo posunuté tak, aby hral až po Air (ak by hrali), aj keď pôvodne sa ich hrania prekrývali. Tým sa síce trochu narušila drum'n'bassová diskotéka, ale snáď boli napokon všetci spokojní.


DJ Shadow (USA)

Mnohí sa iste pousmiali, keď v sobotu v noci neďaleko Semtex stanu zbadali odparkovaný autobus s ceduľkou "DJ Shadow". Navyše bola táto hviezda abstraktného hiphopu údajne v zákulisí úplne neprístupná. O to viac potešil spôsob akým Dj Shadow na pódiu prejavil voči svojim fanúšikom úctu a vďaku. Jeho nástup bol veľkolepý, no potom k nám skromne prehovoril, aby za veľkého aplauzu povedal, aká je preňho česť hrať na Slovensku, a že toto je jeho posledná show v roku 2007.



Odohral takmer všetko zo svojej bohatej tvorby a ukázal, že technicky patrí medzi najlepších DJov na svete. Shadow zostal svojmu umeleckému menu "tieň" verný aj vizuálne. Jeho vystúpenie sprevádzalo pôsobivé osvetlenie a videoprojekcia, ktorá výborne dopĺňala jeho set, aj keď fotografom asi jeho typická tmavá silueta v popredí veľkú radosť neurobila. Asi v polovici sa nečakane na pódiu objavil raper Gift of Gab z kalifornskej formácie Blackalicious, ktorý spravil skvelú show a potrápil naše hlasivky.



DJ Shadow svoje vystúpenie zakončil dynamickým tanečným setom, ktorým pripravil ľudí na pokračovanie drum'n'bassovej noci, ktorú pred ním odštartovali britskí matadori Ed Rush a Optical.




DJ Marky (BRA)

Brazílsky drum'n'bassový DJ číslo jeden, ktorého technické kúsky, nápaditý štýl mixovania i vlastná produkcia sú svetoznáme, sa na Slovensku predstavil po prvý krát. Keď si to za gramofónmi DJ užíva tak veľmi ako Marky, nezostáva nám nič iné ako skákať s ním. Navyše svojim výberom dokázal, že v dnešnom drum'n'basse je ešte stále dosť pozitívnej energie, ktorú dokázal hravo preniesť aj na parket.




Messer Chups (RUS)

V pomalších rytmoch sa niesla noc v Nay Tanečnom Dome_FM, kde si naživo zahrali ruskí Messer Chups a po nich sa už do rána o zábavu starali slovenskí DJi hrajúci nu jazz, broken beat, breakbeat a house.

Messer Chups: