Súčasné turné skupiny No Name sa nesie v duchu osláv. Od vydania prvého albumu s rovnomenným názvom skupiny už totiž ubehlo 10 rokov. Zoskupenie (nielen) bratov Timkovcov sa po viac než dvoch rokoch opäť vydáva na koncertné turné, aby zároveň predstavilo aktuálny album 'V rovnováhe'. Spoločne so skupinou No Name oslavovala aj celá bratislavská hala Pasienky v stredu 22. októbra.

Súčasťou slovenskej časti turné bola i hosťujúca česká speváčka poľského pôvodu Ewa Farna. Svoju trištvrte hodinovú šou otvorila skladbou 'Blíž ke hvězdám'. Na pódium však neprišla po vlastných, toto 15-ročné dievča s účesom Pipi dlhej pančuchy sa sediac na hojdačke spúšťalo priamo na pódium. Za čas krátkeho večerného vystúpenia sa však stihla prezliecť hneď niekoľkokrát. Počas piesne 'Kočka na rozpálený střeše' z debutového platinového albumu 'Měls mě vůbec rád', ktorý vyšiel i v poľskej verzii, sa predviedla v kostýme mačky. Spolu so svojou kapelou De Rocx odohrali i pieseň 'Jaký to je', ktorá sa stala pilotnou k českému seriálu Ošklivka Katka.

Takmer o hodinu dlhšie trvalo vystúpenie slovenských No Name v zostave: Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara, spev), Ivan Timko (bicie, spev), Roman Timko (sólová gitara, spev), Vilo Gutray (basová gitara), Zoli Sallai (klávesy, spev). Otváracou piesňou sa stala 'Len tak stáť', z ostatného albumu V rovnováhe, za ktorý dostala kapela zlatú platňu.

Igor Timko, čerstvý držiteľ ceny za najúspešnejšie uvádzanie tvorby v zahraničí za uplynulý rok, ktorú udeľoval Slovenský ochranný zväz autorský (SOZA), pôsobil na pódiu viac než len prirodzene. Okrem spevu tancoval, skákal a zabával publikum, napríklad odfotením sa z mobilného telefónu patriacemu fanúšikovi v dave. Jednu z piesní venoval i neznámej slečne z publika, s ktorou vraj cestoval vlakom v rovnakom kupé.

Napriek Igorovmu priznaniu k pitiu ríbezľového vína noc pred koncertom a odpadnutiu, ktoré mu hrozilo, dopadol bratislavský koncert vydarene. Väčšina prítomného publika síce sedela a priestor pod pódiom nebol ani zďaleka naplnený, piesne ako 'Žily', 'Ďakujem, že si' a 'Nie alebo áno' si pospevoval skoro každý.

Po Trenčíne - štartovacom meste No Name Tour 2008, Banskej Bystrici, Michalovciach, Nitre, Prievidzi a Bratislava sa tak už v pondelok dočkáme záverečného koncertu na Slovensku v Košiciach. Turné pokračuje v Českej republike, kde hostku Ewu Farnu vystrieda účastník tretej série Česko hľadá SuperStar Petr Bende.

Zoznam odohraných piesní:

Len tak stáť
Nie alebo áno
Medzi blokmi
Stromy
O šťastí
Lekná
Zdanie
Počkám si na zázrak
Bez tieňa
Ďakujem, že si
City
Večnosť
Žily
Lúčenie
Starosta
Duša a ja
Hľadám
Prvá
Čím to je
Ty a tvoja sestra

Viac fotografií nájdete vo fotoreporte.

Text: Eva Brezovská
Foto: Magdaléna Vinterová

Súvisiaci interpreti: Ewa Farna, No Name