Punk-rocková kapela MF z Nového Mesta nad Váhom absolvovala v uplynulých týždňoch koncertnú šnúru, na ktorej v ôsmich slovenských mestách predstavila svoj debutový album s názvom Nabité. Na bratislavskom koncerte, ktorý sa konal 24. apríla v klube Rock'n'Roll, im nahrávku pokrstili členovia spriaznenej kapely Horská chata.

Program štvrtkového večera v čoraz populárnejšom ružinovskom klube otvorilo mladé zoskupenie s názvom Black Sheep. Ich svieže neopunkové vystúpenie zaujalo dobrým kontaktom s publikom i prejavom a imidžom mladej speváčky. V skladbách ako 'Care' sa pekne dopĺňala s hlavným spevákom kapely. Vlastný materiál na chvíľu vystriedali populárne kúsky od Green Day. Mladá skupina svoje úspešné vystúpenie ukončila okolo ôsmej večer.

Hlavný hosť a zároveň krstní otcovia, skupina Horská chata, odpálila svoju časť koncertu známymi piesňami ako 'Lepšie sa nedívať', 'Nemusíš sa báť' či 'Myslíš, že vieš kto som'. Zazneli energické skladby s albumu 'Ľudia vedia lietať', zdanlivý koniec svojho vystúpenia skupina skľudnila baladou 'V odraze skiel'. Publikum si však vyžiadalo dodatok v podobe skladby 'Ruža skla', po ktorej už prišiel na rad program hostiteľov večera.

Chalani z MF našliapli svoj koncert vo veľkom štýle a po niekoľkých skladbách z aktuálneho albumu 'Nabité' došlo k aktu pokrstenia CD šamanským. Členovia Horskej chaty síce netrafili výstrelom samotné CD, vytvorili však zábavný moment, keď hojne pokropili priestor pred pódiom. Na to pokračovalo vystúpenie MF, v rámci ktorého zaznela i titulná pieseň 'Máme nabité', čo nádejná kapela dokázala i v ostatných skladbách.



Vydarená akcia, veselé a vybláznené publikum – tak by sa dala zhrnúť paleta nálad, ktorú sa podarilo vytvoriť v klube Rock'n'Roll.

--
Autor: Vladimír Skala
Foto: Pavol Mitošinka

Súvisiaci interpreti: MF