Som voľná je názov debutového singla, ktorým sa práve v týchto dňoch predstavuje nová slovenská speváčka Denisa Kapustová s kapelou 2pm. Jej kariéra je na začiatku, napriek tomu má za sebou päť rokov tvrdej práce, počas ktorých zbierala skúsenosti za dverami hudobného štúdia agentúry Music Production 2pm. Pred dvoma rokmi sa prvýkrát predstavila publiku so svojim koncertným programom a kapelou. Dnes je Denisa & 2pm v očakávaní premiéry singla v rádiách.

Ahoj Denisa! Kde si sa doteraz skrývala? Skús nám niečo o sebe povedať?

Skrývam sa v Seredi – kde bývam... a kto som? 17-ročná, možno trochu bláznivá baba, ktorá miluje hudbu a spieva, spieva a spieva. A vychutnávam si všetko, čo príde.

Myslím, že som veľmi aktívny a usmievavý človek. Minulý rok som skončila ZUŠ, navštevujem 8-ročné gymnázium a mám dve sestry, s ktorými mám taký typický sesterský vzťah.

Ako si sa dostala k spolupráci s Music Production 2pm?

Úplnou náhodou. Moja mamina našla v novinách inzerát, že agentúra hľadá talenty a zavolala na uvedené číslo. Po konkurze sme sa dohodli na nahrávaní a spolupracujeme doteraz. Stále mám v pamäti reakciu môjho otca, ktorý tomu nemohol uveriť.

Si sólistka hudobnej skupiny 2pm. Prezraď nám niečo o svojej kapele. To hrávate radi o druhej popoludní?

Hrávame aj o tretej. 2pm je názov kapely a agentúry zároveň. Jej iniciály tvoria mená Peter a Michaela, ktorí agentúru založili a vo veku 12 rokov ma zobrali pod ochranné krídla. Naša spolupráca trvá teda už päť rokov a týchto ľudí považujem vo svojom živote za rodinu. Peťo komponuje hudbu, píše texty a aranžuje. Miška je riaditeľka agentúry a má na starosti ozvučenie, technickú stránku kapely a manažment.

Akú hudbu hráte? Kde si môžu fanúšikovia vypočuť vaše skladby?

Hráme v podstate pop rock. V repertoári máme pohodové skladbičky. Myslím si, že každý si v nich nájde niečo, čo ho osloví a ľahko im porozumie. Skladbu Déjá vu nájdete na hudba.sk a videoklip k tejto skladbe ide na slovenskej hudobnej TV a čoskoro bude aj na internete. Práve sme nahrali päť nových skladieb v štúdiu, tak uvidíme koľko priestoru dostaneme v slovenských rádiách.

Skúšala si aj iné žánre, prípadne experimenty?

Jasne, experiment je vždy výzva naučiť sa niečo nové. Spievam napríklad aj v chrámovom zbore, dokonca aj v dychovke. Práve tu som začínala so spevom a hudbou ako takou. Dokonca som sa jeden čas učila hrať aj na trúbke.

Videoklip na skladbu Déjá vu vznikal na viacerých zaujímavých miestach. Aké bolo natáčanie?

Bol to úžasný zážitok. Natáčalo sa niekoľko dní a vždy na inom mieste. Na stanici, v kinosále, v kasíne... Stále s úsmevom spomínam ako na vlakovej stanici vyjavení cestujúci prekvapene sledovali natáčanie. Myslím, že viacerí nepochopili, prečo som sa rozbehla za vlakom vždy až keď odchádzal a bolo jasné, že ho nestihnem. Užili sme si veľa zábavy. V škole sme urobili trošku rozruch a spolužiaci si v záberoch užívajú slávu.

Máš svoj hudobný vzor? Či spievaš vždy iba ako Denisa?

Mojim hudobným vzorom je Leona Lewis. Skutočne ju obdivujem. Má nádherný hlas a napriek tomu čo dokázala, zostala normálnou ženou, vedie v rámci možností pokojný život bez škandálov. Chcem si z nej brať príklad a vždy zostať sama sebou. Napriek tomu sa snažím do piesní vždy vkladať seba, svoje myšlienky, pocity a nálady.

Do rádií sa dostáva váš debutový singel Som voľná. Čo môžu poslucháči od neho čakať?

Hudbu a text napísal, nakoniec tak ako všetky moje skladby, Peter Zeman. Nahrávali sme na dve etapy. Najprv v štúdiu Music Production 2pm a neskôr v B&B v Bratislave. Je to skladba o tom, ako sa môžu mladé baby ľahko a úsmevne vysporiadať z pocitmi, ktoré prichádzajú po rozchode s partnerom. Možno si ju raz niektorá vypočuje a zmení pohľad na to, čo cíti a uvedomí si, že sa dá aj inak. A je to aj moje šťastie, že som - konečne voľná. Je to pesnička, ktorá mi dala silu v zložitých okamihoch a dúfam, že povie niečo aj ostatným.

Zdá sa, že si plná optimizmu a veríš si.

Hudba mi dáva veľa. Užívam si všetko čo prináša. Každá minúta v štúdiu, či na pódiu pred publikom, je pre mňa jedným veľkým dobrodružstvom. Naozaj sa teším.

--
Autorka: Michaela Ploszeková
Foto: Mirca, www.2pm.sk

Súvisiaci interpreti: Denisa & 2pm