Už v nedeľu 3. februára vyhlásia v priestoroch bratislavskej Incheby výsledky speváckej ankety Slávik 2012. Počas večera, ktorý nesie podtitul Intergalactic Music Awards, sa predvedú Celeste Buckingham, IMT Smile, Majk Spirit, Robert Burian, Peter Bič Project, Monkey Business, Billy Barman a mnohí ďalší.

Viacero z interpretov pripravilo okrem vystúpení aj vtipné dokrútky. Súčasťou podujatia v réžii Jeffa Minaříka bude aj pocta Mekymu Žbirkovi, ktorý na jeseň oslávil 60. narodeniny. Jeho piesne v rôznych úpravách zaspievajú Peter Cmorik, Kuly, Tomáš Palonder, Mária Čírová, Zuzana Smatanová, Dominika Mirgová či Majk Spirit. Na scénu samozrejme príde aj samotný oslávenec, ktorý si zaspieva v sprievode Komorného orchestra Sinfonietta Bratislava.

Prenos zo Slávika môžete sledovať online spolu s nami. Šou budeme komentovať v samostatnom článku v nedeľu po 20:30.

Dvojhodinový galavečer bude uvádzať dvojica Adonis Szabo a Igor Šrámek. Ide o alter egá Sveťa Malachovského a Reného Štúra. Nominácie v hlavných kategóriách ankety Slávik 2012 - Spevák, Speváčka a Skupina - sú známe už od 16. januára. Rozhodlo o nich hlasovanie verejnosti. Počas galavečera vyhlásia aj víťazov titulov Rádioslávik, Objav roka, Skokan roka a Absolútny Slávik. O najatraktívnejšom hudobnom webe rozhodnú návštevníci portálu azet.sk a diváci huste.tv si zvolia Videoklip roka.

V nedeľu sa dozvieme aj víťaza v kategórii Hit roka. Na základe hlasovania čitateľov denníka Nový Čas sa do užších nominácií dostali skladby:

Celeste Buckingham - Run Run Run
Ego feat. Robert Burian - Žijeme len raz
Katarína Knechtová - Zmier svetlo s tmou
Richard Müller a Tereza Kerndlová - Klid, mír a pokora
Majk Spirit - Ženy treba ľúbiť

Agentúru SITA informovala PR manažérka Produkčného domu Forza Zuzana Čižmáriková.

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka