Americká speváčka a rapperka Azealia Banks vyhlásila, že je najlepšou ženou v hip-hope. Dvadsaťdvaročná rodáčka z New Yorku to uviedla na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

"Som najlepšia žena v hip-hope. A som tiež lepšia než väčšina mužov. Som jediná nová rapperka s vlastným hlasom. Všetky ostatné sa iba snažia kopírovať Nicki Minaj," napísala Banks, ktorá v lete vystúpi na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.

Toto sebavedomé vyjadrenie, ktoré sa však, popravde, príliš nelíši od reality, nie je jediné, ktorým tento týždeň mladá rapperka šokovala. Na svojom Twitteri iba pred pár dňami zverejnila vyjadrenie, že žiada ukončenie spolupráce so spoločnosťou Universal a jej "bielymi starcami", a to kvôli praktikám spoločnosti, s ktorými nesúhlasí. 

Azealia Banks debutovala v roku 2011 piesňou 212, ktorá je zároveň prvým singlom z EP s názvom 1991 (2012). Skladba je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Azealia Banks skončila na treťom mieste v ankete talentov BBC Sound of 2012, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean. Banks má na konte NME Award, Billboard Award a Urban Music Award. Jej debutový album Broke With Expensive Taste má vyjsť v marci a bude obsahovať šestnásť skladieb.

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks