Portugalský spevák Salvador Sobral, ktorý v máji 2017 zvíťazil v Kyjeve v pesničkovej súťaži Eurovision Song Contest, sa takmer dva mesiace po transplantácii srdca ukázal fanúšikom. 28-ročný hudobník zverejnil v utorok na Facebooku video, v ktorom hrá na klavíri a spieva.

K videu pridal administrátor jeho stránky aj krátky odkaz v portugalčine a angličtine: "Salvadorovi chýba, keď vám nemôže ponúknuť trochu hudby, a preto vám predviedol pieseň Landslide od skupiny Fleetwood Mac. Dobré ráno, ľudia!"

Čas a miesto nakrútenia videa nie sú známe, ale spevák v ňom pôsobí zdravo a zotavený. Video je jeho prvým verejným vystúpením od koncertu v portugalskom meste Estoril, ktorý sa konal vlani 8. septembra. Fanúšikovia tak dostali nádej, že spevák bude schopný 12. mája vystúpiť na tohtoročnej Eurovízii, ktorej hostiteľom je práve Portugalsko.



Salvador Sobral, niekdajší študent psychológie, na vlaňajšej pesničkovej súťaži v Kyjeve uchvátil davy jazzovou baladou Amar pelos dois, ktorej autorkou je jeho sestra Luísa Sobral.

Spevák trpel ochorením srdca už od detstva. V decembri mu ho transplantovali a v polovici januára ho z nemocnice pri Lisabone prepustili do domáceho liečenia.  Podľa speváka prebehol zákrok dobre a zotavuje sa bez komplikácií.


Zdroj: TASR/DPA
Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky