V septembri vydala metalová legenda Ozzy Osbourne trinásty štúdiový album s názvom Patient Number 9. Koncerty k nemu si však spolu s fanúšikmi neužije. Dnes ráno oznámil, že zo zdravotných dôvodov ruší všetky svoje plánované vystúpenia.


Vo svojom vyhlásení na sociálnych sieťach uviedol Ozzy Osbourne súhrn zdravotných problémov, kvôli ktorým ruší všetky nadchádzajúce európske a britské dátumy koncertov z plánovanej koncertnej šnúry No More Tours 2, v rámci ktorej sa mal 19. mája zastaviť aj v pražskej O2 aréne.

"Ako možno všetci viete, pred štyrmi rokmi som mal veľkú nehodu, pri ktorej som si poškodil chrbticu. Mojím jediným cieľom počas tohto obdobia bolo vrátiť sa na pódium. Môj spev je v poriadku. Avšak po troch operáciách, liečbe kmeňovými bunkami, nekonečnej fyzioterapii a poslednej prelomovej kybernetickej (HAL) liečbe je moje telo stále fyzicky slabé," hovorí bývalý líder Black Sabbath.

Problémom v jeho aktuálnom zdravotnom stave je samotné cestovanie, ktoré je pre hudobníka príliš náročné. Ako však povedal, jeho tím sa snaží nájsť riešenie, ako by mohol vystupovať "bez toho, aby som musel cestovať z mesta do mesta a z krajiny do krajiny".

"Nikdy som si nepredstavoval, že moje dni na turné sa skončia takto. Chcem poďakovať svojej rodine, mojej kapele, mojej partii, mojim dlhoročným priateľom Judas Priest, a samozrejme mojim fanúšikom za ich nekonečnú obetavosť, lojalitu a podporu, a za to, že mi umožnili žiť život, o akom som nikdy ani len nesníval," dodal hudobník.

Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: Ozzy Osbourne