O spolupráci medzi Miley Cyrus a Pharrellom Willamsom sa už pár dní pošepkávalo. Obaja interpreti začiatkom týždňa oznámili vydanie spoločnej skladby. Miley Cyrus zdieľala aj ukážku piesne spolu s videoklipom. V stredu odhalili oficiálny dátum vydania. Dnes sa Doctor (Work It Out) objavila na všetkých streamovacích platformách.

Pesnička pochádza z roku 2012. Pôvodne mala byť súčasťou albumu Bangerz z roku 2013. V rozhovore pre Apple Music 1 však Miley aj Pharell priznali, že vtedy nebol správny čas. Pesnička v ďalšej dekáde dozrela, a teraz sa rozhodoli zverejniť ju spolu s videoklipom v réžii Jacoba Bixenmana.

"Veľmi veríme v načasovanie a vo všetko, čo sa deje, keď sa to má. A okolo Grammy sme sa s Pharrellom bavili o vydaní piesne a zdalo sa mi, že je taká náhodná a bolo tam toľko momentov, vďaka ktorým som vedela, že teraz je ten správny čas. Niekedy veci v našej minulosti dávajú v našej prítomnosti väčší zmysel ako kedykoľvek predtým. Ten pocit, najmä s videom, radosť, tanec, uvoľnenie, to je to, čo táto pieseň naozaj vždy potrebovala," povedala Miley Cyrus.

O tom, či ide o novú hudobnú etapu speváčky po jej víťazstvách na udeľovaní cien Grammy 2024 v kategóriách Najlepší popový výkon a Nahrávka roka za singel Flowers z minuloročného albumu Endless Summer Vacation, ktorá by naznačovla prácu na nových skladbách, zatiaľ Miley Cyrus viac neprezradila.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)