Legendárna kapela Elán je nepochybne jednou z tých, ktoré sa na slabú účasť fanúšikov na koncertoch sťažovať nemôže. V tomto roku chystá opäť len zopár vystúpení a tým najväčším bude jednoznačne open-air koncert v Holíči 20. júna. Jožo Ráž sa dokonca vyjadril, že počet návštevníkov bude mať podľa neho šesťcifernú hodnotu.

Pred očakávaným megakoncertom na slovensko-českom pohraničí odohrá Elán ešte dve vystúpenia na zimných štadiónoch v Třinci a v Poprade. Strategická poloha miesta konania a open-air scéna však podľa frontmana predurčuje vystúpenie kapely na letisku v Holíči na "jedno z najväčších hudobných podujatí posledných rokov na Slovensku". Aj preto si hudobník, známy svojím maximalistickým prístupom a kontroverznými vyjadreniami, trúfa na skutočne obrovskú návštevnosť.

Povedal to aj nedávno v relácii RTVS, kde splnil sen chorému chlapcovi, veľkému fanúšikovi Elánu, s ktorým sa osobne stretol a pozval ho na koncert. "V júni je dôležitý koncert v Holíči. Bude to monsterkoncert a príde tam aspoň 100-tisíc ľudí," povedal Jožo Ráž v relácii Nečakané stretnutia. Takú veľkú návštevnosť mal pritom len jediný koncert v histórii kapely - legendárne vystúpenie na Letenskej pláni v Prahe v roku 2003. Podarí sa to Elánu napodobniť 20. júna?

Viac info a vstupenky:  Predpredaj.sk


Letisko v Holíči je už niekoľko rokov dejiskom najväčšieho československého festivalu Cibula Fest, kam pravidelne v júli prichádzajú tisícky ľudí z Česka i Slovenska, pretože sa nachádza v tesnej blízkosti hraníc medzi obomi krajinami. Elán sa považuje za československú kapelu a naozaj ho milujú tak doma, ako aj u našich západných susedov, preto si členovia kapely nevedia vynachváliť možnosť spojenia fanúšikov z oboch republík na jednom koncerte. "Toto miesto vynikajúco zapadá do konceptu produkcie manažmentu kapely. Bude to výnimočný koncert s výnimočnými fanúšikmi," povedal Vladimír Moško z manažérskej agentúry skupiny.

Kapela pricestuje do Holíča v plnej deväťčlennej koncertnej zostave s približne 100-minútovým programom Elán Best of vol. 2, ktorý úspešne odprezentovala vlani počas jesenného štadiónového turné. Na československých hraniciach tak odznejú slávne hity ako Voda, čo ma drží nad vodou, Csaba neblázni, Nie sme zlí, Stužková, Sestrička z Kramárov, Kaskadér a mnoho ďalších notoricky známych skladieb.

Vstupenky na najväčší koncert Elánu v roku 2015 je možné zakúpiť exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: PR
Foto: Dana Baláž

Súvisiaci interpreti: Elán