Siedma štúdiovka barbadoskej speváčky Rihanny s názvom Unapologetic (2012) získala v USA platinovú platňu po tom, čo tento týždeň dosiahla hranicu jedného milióna predaných kópií. Pre 25-ročnú speváčku je to už šiesta štúdiovka, s ktorou prekonala túto métu.

Nepodarilo sa jej to iba s debutovým albumom Music Of The Sun (2005), z ktorého sa zatiaľ v USA predalo 607-tisíc kópií, za čo získala zlatú platňu. Jej dosiaľ komerčne najúspešnejším albumom je Good Girl Gone Bad (2007) s predajnosťou 2,8 milióna kópií. Americký singlový rebríček Billboard 200 sa jej však podarilo dobyť iba raz, a to práve s aktuálnou nahrávkou Unapologetic. Prečítajte si recenziu

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa z rodného Barbadosu do USA presťahovala ako 16-ročná s cieľom rozbehnúť hudobnú kariéru. Je držiteľkou šiestich cien Grammy, šiestich American Music Awards, dvoch Brit Awards, troch MOBO Awards a desiatok ďalších ocenení. Stihla už debutovať aj na striebornom plátne, keď vo filme Bojová loď (2012) stvárnila vojačku Raikes.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Súvisiaci interpreti: Rihanna