Členovia americkej formácie Metallica sa po koncerte na Glastonbury vyjadrili, že určite nebudú hrať, keď budú mať viac ako 70 rokov. Metalisti svojím výrokom narážali na vlaňajších headlinerov festivalu, kapelu Rolling Stones, ktorej hudba podľa nich pri koncertovaní nevyžaduje toľko fyzickej energie a intenzity.

"Stones som videl minulý rok v San Franciscu a hrali neskutočne dobre. Keď si vezmem, že je to partia chlapíkov, ktorí majú viac ako 70 rokov, tak to bolo niečo naozaj neuveriteľné," uviedol gitarista Kirk Hammett. "Neviem, či niečo podobného dokážeme, keď budeme v ich veku. Zahrať jednu našu vec sa totiž rovná ôsmim piesňam od Stoneov z pohľadu fyzickej energie a intenzity. Možno sa nám podarí vytvoriť si systém, vďaka ktorému budeme fungovať ešte ďalších 20 rokov, ale osobne si myslím, že nám zostáva takých desať. Možno je tam priestor na jeden alebo dva albumy, neviem," dodal.

TIP: Metallica na Glastonbury: 10 reakcií pred a po najdiskutovanejšom koncerte

Zvráskavení starci, ktorí chcú oživiť mladosť

Zhodou okolností sa práve včera na svetlo sveta dostalo vtipné video, v ktorom si členovia The Rolling Stones Mick Jagger a Charlie Watts uťahujú z pôsobenia umelcov v pokročilom veku. Krátky skeč, ktorý si za jeden deň od zverejnenia pozrelo už vyše 160-tisíc ľudí, vznikol na podporu série vystúpení komediálneho zoskupenia Monty Python a zobrazuje rockerov, ako vtipkujú o veku známych zabávačov aj o svojom vlastnom.

"Nevedel som, že to ešte stále robia. Sú to len zvráskavení starci, ktorí sa snažia oživiť v sebe mladosť a zarobiť peniaze," hovorí Jagger ironicky v dvojzmyselnom videu. Slová legendárneho rockera (napríklad krutý čierny humor "The best one died years ago") sa totiž dajú aplikovať rovnako na Monty Python (Graham Chapman, 1941-1989) ako aj na The Rolling Stones (Brian Jones, 1942-1969). Celú scénku, ktorá sa odohráva pri sledovaní futbalu na gauči, spevák v závere zaklincuje menovaním názvov vlastných skladieb pri otázke "čo budeš robiť zajtra večer?". Po "kritike" komediálneho zoskupenia si tak robí žarty už len zo svojej vlastnej kapely, ktorá je na scéne už vyše pol storočia a stále koncertuje.


Zdroj: Nme.com, SITA
Foto: Metallica.com

Súvisiaci interpreti: Metallica, The Rolling Stones