Nový album anglickej indie-rockovej kapely Bastille s názvom Wild World sa dostane na trh 9. septembra. Londýnska formácia o tom informovala prostredníctvom služby Instagram, pričom zverejnený záber je buď iba propagačnou fotografiou alebo rovno obalom očakávanej novinky.

Skupina nedávno predstavila singel Good Grief, ku ktorému minulý týždeň ponúkla ťažko pochopiteľný, no vizuálne príťažlivý videoklip. Pieseň napísal frontman kapely Dan Smith a možno v nej počuť hlas herečky Kelly LeBrock z filmu Podivná veda (1985). O produkciu sa postaral Mark Crew. Očakáva sa, že skladba bude aj súčasťou pripravovanej štúdiovky.

Členovia formácie sa k nej nedávno vyjadrili v rozhovore pre magazín DIY, pričom prezradili, že bude žánrovo rôznorodá. "Objavovali sme oveľa temnejšie R&B, oveľa ťažšie gitarové kreácie a hneď nato sme sa otočkou vrátili k tomu, čo sme na Bastille pôvodne milovali," povedali. Tentoraz sa im vraj pritom podarilo nahrať veľké množstvo skladieb a nie iba tie, ktoré sa ocitnú na Wild World. "Spolu s mixtapeami sme takmer vytvorili dva alebo tri ďalšie albumy," dodala štvorica.


Kapela Bastille vznikla v roku 2010 a tvoria ju spomínaný Dan Smith, Chris "Woody" Wood, William Farquarson a Kyle Simmons. V marci 2013 vydali debutový album Bad Blood, ktorý potom v novembri vyšiel aj v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Prvá menovaná nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Na konte majú tiež EP nahrávky Laura Palmer (2011) či Haunt (2013). Zatiaľ sa im podarilo získať napríklad BRIT Award pre nováčika roka 2013.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Youtube - screenshot

Súvisiaci interpreti: Bastille