Speváčka Lana Del Rey pred pár dňami v Austrálii návštevníkom jej koncertu ponúkla okrem svojich skladieb aj coververziu piesne Heart-Shaped Box od Nirvany. Štipľavá odpoveď od vdovy po Kurtovi Cobainovi Courtney Love na seba nenechala dlho čakať...

"Vieš o tom, že ten song je o mojej vagíne, však? 'Hoď mi dole tvoju pupočnú šnúru, nech sa po nej vyšplhám naspäť' * hmm... Navyše som do textu o mojej vagíne sama prispela. Takže, ehm, nabudúce, keď ju budeš spievať, mysli na moju vagínu, dobre?" napísala Courtney Love ironicky na Twitteri.

* Prečítajte si celý preklad textu Heart-Shaped Box

Lana Del Rey zaspievala pieseň počas vystúpenia v Enmore Theatre v Sydney 26. júla. Svoj obdiv ku Kurtovi Cobainovi priznala už koncom minulého roka v jednom rádiovom rozhovore, kde priznala, že práve táto skladba ju ovplyvnila počas ranej puberty.

"Keď som mala 11 rokov, videla som Kurta Cobaina spievať Heart-Shaped Box na MTV a ostala som ako obarená. Považovala som ho za najkrajšieho človeka, akého som kedy videla. Aj v tom mladom veku som sa dokázala vžiť do jeho smútku," uviedla speváčka, ktorá tento rok boduje s debutovým albumom Born to Die.

Text piesne Heart-Shaped Box je fanúšikmi interpretovaný rôzne. Sám Cobain svojho času vyhlásil, že ho k jej napísaniu inšpirovala televízna reportáž o deťoch trpiacich rakovinou. Mnohí však veria, že zahŕňa aj odkazy na jeho búrlivý a vášnivý vzťah s Courtney Love. Názov piesne podľa Songfacts.com inšpirovalo to, že Love po druhom stretnutí Cobainovi do hotelovej izby poslala krabicu v tvare srdca, ktorá okrem iného obsahovala aj hlavu bábiky.

Lana Del Rey - Heart-Shaped Box (Nirvana cover)

Zdroj: Nme.com, Songfacts.com
Foto: AP Photo/Jason DeCrow // AP Photo/Jonathan Short

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey, Nirvana