Letné prázdniny sa práve prehupli do druhej polovice, pričom to vyzerá tak, že okrem školákov oddychuje aj väčšina hip-hopových interpretov. Nádielka nových skladieb a videí bola preto tento týždeň o niečo slabšia. Najväčšiu pozornosť tak pútal Busta Rhymes s novým klipom, reakcie na jeho nový počin sú však nanajvýš rozpačité.

Busta Rhymes patril v 90. rokoch medzi najznámejšie postavy nielen newyorskej scény. Jeho sláva však časom pobledla, s čím sa však tento už 41-ročný veterán nechce zmieriť. Snaží sa preto za každú cenu kopírovať trendy, čo však väčšinou končí trapasom. Najnovším dôkazom je video k skladbe #TwerkIt, v ktorej hosťuje jeho "kolegyňa" z Cash Money Records Nicki Minaj. Busta sa v tomto tracku, ktorý produkoval Pharrell, prezentuje výrazne odlišným spôsobom rapovania s navyše neprirodzeným jamajským akcentom.

Busta Rhymes feat. Nicki Minaj - #TwerkIt

Naopak verný svojmu štýlu zostáva U-God z Wu-Tang Clanu, ktorý minulý týždeň vydal novú sólovku The Keynote Speaker. Z tej nám najprv v predstihu predstavil viacero skladieb a deň po vydaní albumu zverejnil aj prvý klip. Toho sa dočkala skladba Skyscraper.

U-God - Skyscraper

Producent Pete Rock a duo Camp Lo v utorok predstavili druhú časť svojho spoločného mixtapeu 80 Blocks From Tiffany's, ktorý si môžete zdarma stiahnuť TU. Nahrávka obsahuje až 26 skladieb s hosťami ako Mac Miller, Talib Kweli, M.O.P alebo Ab-Soul. Práve posledný menovaný asistuje v tracku Don’t Ya Just Love It.

Pete Rock & Camp Lo feat. Ab-Soul - Don’t Ya Just Love It

V rovnaký deň ako mixtape 80 Blocks From Tiffany's Pt. II dorazila aj debutová sólovka od Crooked I s názvom Apex Predator. Člen formácie Slaughterhouse zjavne nechcel nechať nič na náhodu, a preto v rozmedzí necelého týždňa vypustil z novinky hneď dve videá, konkrétne ku skladbám YODO a Crook ‘n Porter. Obe si teraz môžete pozrieť.

Crooked I - YODO

Crooked I - Crook ‘n Porter

Ako sme písali minulý týždeň, Skyzoo oživil svoj projekt Penny Series, v rámci ktorého každý týždeň zverejňuje nový freestyle. V druhom kole sa prezentuje skladbou Counting Until It Hurts s inštrumentálkou z Money Talks od Fabolousa.

Skyzoo - Counting Until It Hurts

Kalifornská formácia Durag Dynasty v zložení Planet Asia, Killer Ben a TriState vydala v marci veľmi kvalitný debutový počin 360 Waves, ktorý produkoval kompletne The Alchemist. Jedným z hostí na albume je aj Prodigy z Mobb Deep v skladbe Fish Meat, pričom práve táto vec sa najnovšie dočkala klipu s výrazne filmovým feelingom.

Durag Dynasty feat. Prodigy - Fish Meat

Tek zo Smif N Wessun momentálne pracuje na spoločnom albume s menej známym rapperom menom El Gant. Nahrávka ponesie názov Gibson & Glover a bude obsahovať aj skladbu I Love Me, v ktorej tejto dvojici asistuje Sha Stimuli.

Tek & El Gant feat. Sha Stimuli - I Love Me

A na záver si dáme aj niečo z Česka, konkrétne nový klip formácie Monkey Business k skladbe Rockin' At The Lobby Bar. Dôvod, prečo sa nachádza v tejto rubrike, je ten, že v tracku hosťujú tri ikony českej hip-hopovej scény - Vladimir 518, Orion a Kato. Pozornosť si zaslúži aj samotné video, ktoré znesie aj tie najprísnejšie kritériá.

Monkey Business feat. Vladimir 518, Orion & Kato - Rockin' At The Lobby Bar

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/pages/Busta-Rhymes

Súvisiaci interpreti: Busta Rhymes, Nicki Minaj