Uplynulý týždeň priniesol na našej scéne dva klipy, ktoré búrajú stereotypy o klasických hip-hopových videách. Majú ich na svedomí Majk Spirit a Majself, pričom v oboch prípadoch ide o vizuálne veľmi pôsobivé diela. O novinky z USA sa postarali napríklad Run The Jewels či Busta Rhymes.

Majk Spirit predstavil avizovaný klip ku skladbe Zbojník z albumu Y Black, v ktorom si okrem neho zahrali aj Richard Müller, Peter Lipa, Robo Grigorov, Marek Rakovický z kapely Lavagance, Robert "Jury" Jurányi z formácie Konflikt a Martin "Maxo" Šrámek. Posledný menovaný je zároveň producentom tracku a postaral sa aj o refrén. Video v réžii Michala Nemtudu vznikalo na viacerých lokalitách Slovenska vrátane Vysokých Tatier ako aj v soľnej bani Wieliczka neďaleko Krakova, pričom obsahuje tiež zábery z pripravovaného celovečerného dokumentu Tatry, nový príbeh. Viac o tomto klipe si môžete prečítať TU.

Majk Spirit feat. Maxo - Zbojník

Majself iba v marci vydal spoločný album s producentom Grizzlym s názvom Eden, no už si pre nás predstavil nový singel. Je ním skladba Amen v produkcii DJ Wicha, ktorý si taktiež zahral aj v klipe. Ten vytvorilo štúdio Moovi, pričom Majself a Wich v ňom stvárnili vojakov.

Majself - Amen

Run The Jewels vydali minulý piatok remixový projekt Meow The Jewels, ktorý obsahuje prerábky skladieb z ich vlaňajšieho albumu Run The Jewels 2 obohatené o zvuky mačiek. O jednotlivé remixy sa postarali napríklad Just Blaze, Geoff Barrow z Portishead, Prince Paul či The Alchemist. Killer Mike a El-P celý projekt poskytli prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky zdarma na stiahnutie.

Meow The Jewels - Meowrly

Už sú to takmer dva mesiace, čo vo veku 43 rokov nečakane zomrel Sean Price. Ten počas života nahral obrovské množstvo skladieb, pričom mnohé z nich sme zatiaľ nemali možnosť počuť. To už neplatí o tracku Admiral Greets General s hosťujúcim Jakkom Frostom, ktorý pred niekoľkými dňami vypustil producent Statik Selektah. DJ Skizz zas zverejnil záznam z Halftime Radio Show z roku 2002, kde bol Sean a ďalší členovia Boot Camp Clik hosťami.

Sean Price feat. Jakk Frost - Admiral Greets General

Sean Price & Boot Camp Clik - 2002 Halftime Radio Show Freestyle

Atmosphere a deM atlaS odštartovali vo štvrtok spoločné európske turné, nikde v blízkom okolí Slovenska sa však, bohužiaľ, neukážu. Uspokojiť sa teda musíme "iba" s novou skladbou Finer Things, ktorú títo reprezentanti labelu Rhymesayers Enternainment spolu spáchali. Slug z Atmosphere sa okrem toho spolu s Brother Alim predstavil aj v klipe ku skladbe The Solution od kalifornského rappera menom Abstract Rude.

Atmosphere feat. deM atlaS - Finer Things

Abstract Rude feat. Slug & Brother Ali - The Solution

Vo štvrtok vyrazil na turné aj Murs, no v jeho prípade ide o koncerty v USA. Ešte predtým však ešte stihol vypustiť nový klip k tracku Two Step z jeho tohtoročného albumu Have A Nice Life.

Murs - Two Step

Busta Rhymes stále pracuje na dávno ohlásenom pokračovaní albumu Extinction Level Event, z ktorého sme poučili už niekoľko ukážok. Najnovšou z nich je skladba Master Race.

Busta Rhymes - Master Race

Blackalicious už majú niekoľko dní vonku štúdiovku Imani Vol. 1, ktorá je ich prvým albumom po desiatich rokoch. Nahrávka obsahuje aj track The Blowup, ku ktorému vznikol zaujímavý animovaný klip. Mimochodom, 17. novembra budete mať možnosť vidieť túto formáciu naživo vo Viedni.

Blackalicious - The Blowup

Ako sme písali už minule, Joe Budden plánuje 16. októbra vydať novú sólovku All Love Lost. Ďalšou ukážkou z nej stala viac než sedemminútová skladba Where Do We Go s Ericom Bellingerom na refréne.

Joe Budden feat. Eric Bellinger - Where Do We Go

Erick Sermon v júli predstavil skladbu Clutch, v ktorej hosťovali jeho starí známi Method Man s Redmanom. Track pochádza z jeho nového albumu E.S.P. (Erick Sermon’s Perception) a dnes ho spomíname, pretože sa už dočkal aj vizuálu.

Erick Sermon feat. Method Man & Redman - Clutch

Nové video má aj Killah Priest, a to k tracku Quantum Spirit Of Creation. Ten nájdete na jeho aktuálnom albume Planet Of The Gods.

Killah Priest - Quantum Spirit Of Creation

Bostonský Akrobatik najnovšie spojil sily s fínskym producentom menom LX-Beats a výsledkom ich spolupráce je skladba All Hands On Deck. Do nej prispeli aj fínsky rapper Redrama, Reks, Are a Chino XL.

Akrobatik feat. Redrama, Reks, Are & Chino XL - All Hands On Deck

Termanology už o týždeň vydá EP s názvom Term Brady, a tak bol najvyšší čas na prvý singel. Voľba padla na track Grade A, ktorý produkoval 9th Wonder a skrečmi doň prispel dnes už spomínaný Statik Selektah.

Termanology - Grade A

Chris Rivers pokračuje v predstavovaní skladieb z pripravovaného albumu Medicated Consumption. Treťou ukážkou sa stala vec Headshotz, v ktorej mu asistujú Sheek Louch a Whispers na refréne.

Chris Rivers feat. Sheek Louch & Whispers - Headshotz

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Šimon Snopek

Súvisiaci interpreti: Busta Rhymes, Majk Spirit