Už túto sobotu sa môžu fanúšikovia jamajských rytmov tešiť na siedmy ročník zimnej verzie festivalu Uprising. Do hlavného mesta majú namierené dve rešpektované európske reggae kapely, Dub Inc a The Skints, ktoré doplní spevák Fyah Son Bantu z Kene a dídžeji zo Slovenska a Čiech.

Legendy francúzskeho reggae, Dub Inc, sú práve na turné k novému albumu So What. Minulý víkend vypredali parížsku halu Zenith, kde s nimi vyše šesťtisíc fanúšikov skákalo počas nabitého dvojhodinového koncertu. Britskí The Skints sa zase pred pár dňami vrátili z úspešného amerického turné so slávnymi Sublime with Rome. V sobotu ich v Ateliéri Babylon čaká slovenská klubová premiéra. Nový album príde na zimný Uprising predstaviť aj Fyah Son Bantu z Kene, ktorému budú robiť hudobný doprovod pražskí dídžeji United Forces of Dub. O zahrievací aj záverečný set večera sa postarajú bratislavskí Natty Youth Sound.

Na začiatku zimy sa tak môžu fanúšikovia v Ateliéri Babylon zahriať štipkou letnej festivalovej atmosféry. Priamo na mieste sa budú v sobotu 3. decembra exkluzívne predávať aj lístky na jubilejný 10. ročník festivalu Uprising. Okrem toho nebudú chýbať ani festivalové tričká, mikiny, šiltovky či ponožky a merch vystupujúcich kapiel.

Kompletný harmonogram večera:
 
20:00 - Natty Youth Sound
22:00 - The Skints
23:30 - Dub Inc
1:15 - Fyah Son Bantu & United Forces of Dub
3:00 - Natty Youth Sound 
4:00 - koniec


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov podujatia Sveťo Moravčík. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach festivalu www.uprising.sk a www.facebook.com/uprisingreggaefestival.