Prešovský gitarista Matúš Jarkovský prichádza pod pseudonymom Kuker s inštrumentálnou skladbou Endless search, ktorá v sebe nesie odkaz nášho neustáleho hľadania. Skladba poteší všetkých milovníkov gitarového umenia a klasického i progresívneho rocku.

Vďaka pandemickej situácii, ktorá bráni kultúrnemu priemyslu fungovať normálne, mal Matúš Jarkovský od jari, tak ako mnohí iní kolegovia z hudobnej scény, zrazu o niečo viac času. Rozhodol sa, že to využije a konečne oživí započatú prácu na jeho inštrumentálnej tvorbe. Po rokoch, kedy sa aktívne venoval skôr výkonnej činnosti ako člen niekoľkých kapiel, tak dozrel čas aj pre jeho vlastný skladateľský potenciál.

Prvý motív jeho debutovej nahrávky Endless search vznikol už pred rokmi, no do svojej dnešnej podoby dozrela až tento rok v lete. V skladbe sa Matúš alias Kuker snažil zachytiť fenomén neustáleho hľadania, ktorý sprevádza asi každého človeka. S nahrávkou mu pomohli jeho priatelia a zároveň skúsení muzikanti Matej Vojtek (basgitara) a Roman Jež (bicie). O zvuk sa postaral Martin Barla (MF studios).


Skladbu na svojom Youtube kanáli zverejnil iba so statickou grafikou namiesto videa, čo má svoj dôvod. "Môj kamarát nedávno povedal, že dnes sa hudba skôr pozerá ako počúva. Tomu by som sa však chcel vyhnúť, preto som zvolil takúto formu, ktorá zbytočne neodvádza pozornosť," hovorí Matúš.

Popri práci na skladbe Endless search začali spontánne prichádzať nové nápady na ďalšie skladby, ktoré Matúš plánuje postupne nahrávať a zverejniť.

Informácie a vizuál redakcii Hudba.sk poskytol Matúš Jarkovský. Správu sme upravili.