Najbližšia časť hudobno-zábavnej šou Legendy popu Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) bude venovaná legendárnemu českému spevákovi Karlovi Gottovi. V piatok 3. februára budú jeho hity prezentovať známi slovenskí interpreti ale aj účastníci oboch sérií Česko-Slovenskej SuperStar.

Na Jednotke naživo zaspievajú a zahrajú No Name, Kuly, Martin Chodúr, Jan Bendig, Monika Bagárová, Gabriela Gunčíková a Fragile. Glosátormi budú Milan Lasica, Adela Banášová a Eva Urbanová. Moderátorskú taktovku bude opäť držať dvojica Kristína Farkašová a Milan Zimnýkoval.

Karel Gott je jednou z najväčších legiend československej hudby. Vyučený elektrikár na seba upozornil v roku 1957 v speváckej súťaži Hľadáme nové talenty. V roku 1962 si ho pod krídla zobralo hudobné vydavateľstvo Supraphon. Jeho medzinárodná kariéra odštartovala sedemmesačným pobytom v Las Vegas, odkiaľ sa vrátil ako profesionál. S jeho menom sa začal spájať prívlastok Zlatý hlas z Prahy. V tomto období sa do éteru rádií dostal Gottov megahit Lady Carneval, ktorý zaspieval vo viac ako 60 štátoch sveta.

V 80. rokoch zažíval zlatý vrchol svojej kariéry doma v Československu, v Európe, Ázii i v USA. V roku 1990 dospel k rozhodnutiu, že ukončí svoju kariéru a dá priestor mladším interpretom. Tzv. rozlúčkové turné ho však presvedčilo, že je medzi fanúšikmi stále žiadaný a tak v roku 1992 vydal ďalší album Když muž se ženou snídá, ktorý sa stal najpredávanejším albumom roka. Počas svojej vyše päťdesiatročnej kariéry sa stal Karel Gott 37-krát Zlatým, respektíve Českým slávikom. Sedemdesiatdvaročný Gott má na konte 60 zlatých, dva strieborné a sedem diamantových albumov.

Karel Gott - Být stále mlád (live - Lucerna, Praha, 2010)

Agentúru SITA informoval hovorca RTVS Richard Šümeghy.

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

Súvisiaci interpreti: Karel Gott