Slovenská punk-rocková formácia Konflikt dnes zverejnila videoklip k piesni To sme my. Veselá skladba o "štyroch chuligánoch", ktorým ku šťastiu stačí veľké chladené pivo, má v klipe "nečakane" konfliktný záver. Členovia skupiny názorne ukážu, čo si myslia o populárnych interpretoch zo Slovenska aj zo zahraničia.

Skladba sa nachádza na ostatnej štúdiovke Somnium, ktorú kapela vydala vlani. V piesni spevák Róbert "Jury" Jurányi spieva o tom ako členovia skupiny Konflikt trávia svoj život na cestách hraním pre radosť. Okrem iného v texte spieva o láske k punk-rocku, ktorému je kapela verná už viac ako 20 rokov.

"Žiadne techno, žiadny hip-hop, my si stále hráme punk-rock. Žiadne disco, žiaden trip-hop, len tvrdý rock..." spieva frontman Jury, pričom on i zvyšní členovia skupiny - Viktor, Pali a Lojzo - hádžu šípky do obrázkov Rytmusa, Elánu, Lady Gaga a Michala Davida. Obrázok, na ktorom je obal Rytmusovho albumu Kral (2009), napokon aj spália.

Konflikt - To sme my

Konflikt predstaví skladbu To sme my, ďalšie čerstvé kúsky z albumu Somnium i staršiu tvorbu na turné hnutia HSPK (Hudobná strana pre každého), na ktorom im spoločnosť budú robiť Horkýže Slíže a Polemic. Počas turné sa predstavia v Handlovej (3. februára), Šali (4. februára), Liptovskom Mikuláši (10. februára), Považskej Bystrici (11. februára), Bardejove (17. februára), Humennom (18. februára), Nitre (24. februára) a napokon v Dubnici nad Váhom (25. februára). Všetky koncerty budú mať začiatok o 18:00, vstupenky stoja v predpredaji v sieti Ticketportal 7 eur.

Skupina Horkýže Slíže dnes avizovala, že to budú jej posledné tohtoročné koncerty na Slovensku. "Toto turné si plánujeme maximálne užiť, ako keby bolo naše posledné – pretože ono istým spôsobom aj posledné bude. Tento rok budeme na Slovensku koncertovať už len v rámci tejto šnúry, čo je 8 koncertov plus nejaké dve dlhodobo dohodnuté akcie a potom sa už sťahujeme minimálne na niekoľko mesiacov do susedných Čiech. Do konca roka nás už na slovenských pódiách určite neuvidíte," prezradil gitarista skupiny Juraj Štefánik.

Populárna nitrianska skupina tento rok nevystúpi ani na hudobných festivaloch. O to viac energie a nápadov dávajú všetci zainteresovaní do spoločného turné, ktoré štartuje už zajtra v Handlovej. Fanúšikovia sa môžu tešiť na úctyhodné rozmery pódia, obrovské pohybujúce sa LED obrazovky, tri svetelné megalúče, ale aj svetelné rošty s dymovými prístrojmi a obrovský ventilátor v štýle skupiny Rammstein. To všetko doplní vzájomné hosťovanie hudobníkov zo všetkých troch skupín pri spoločných skladbách.

Konflikt má na rozdiel od "slížov" po tomto turné naplánovaných množstvo ďalších koncertov doma i v zahraničí. V marci zahrajú vo Viedni, v Pardubiciach, Zvolene, Trnave či Znojme, v apríli v Prahe, nemeckom Norimbergu, Bratislave a Topoľčanoch a v máji v Leviciach, Gabčíkove i Liberci. V lete sa predstavia napríklad na festivaloch Topfest pri Novom Meste nad Váhom, Ekofest v Trnave, Vitaj leto v Margecanoch, v Červeníku alebo na Terchovskom Budzogáni.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/konfliktofficial

Súvisiaci interpreti: Konflikt