Americká speváčka Beyoncé si zahrá vo filmovom muzikáli One Hit Wonders, ktorý bude režírovať tvorca seriálu Glee (2009) Ryan Murphy. Jej hereckými kolegyňami budú Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow a Reese Witherspoon.

Štvorica hviezd si zahrá speváčky, ktoré v 90. rokoch minulého storočia naspievali úspešnú pieseň, ale neskôr upadli do zabudnutia. Nakoniec spoja svoje sily a vytvoria hudobnú skupinu.

Nemenovaný zdroj rozhlasovej relácii Newsbeat prezradil, že scenár zatiaľ neexistuje, ale rola pre Beyoncé už je napísaná. Murphy sa okrem réžie spolu s Bradom Falchukom a Ianom Brennanom ujme i scenára. O hudbu sa postará Andy Samberg so svojou skupinou The Lonely Island, ktorej piesne I'm On A Boat a I Just Had Sex sa stali hitmi na Youtube.

The Lonely Island feat. Akon - I Just Had Sex

Beyoncé
začínala svoju hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Na svojom konte má štyri sólové štúdiovky - Dangerously in Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Celosvetovo predala už vyše 75 miliónov nahrávok. Na konte má už 16 cien Grammy, pričom tri z nich získala ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka.

Od roku 2001 pôsobí aj vo filmovom priemysle. Debutovala v televíznom filme Carmen: A Hip Hopera (2001), zahrala si aj v oscarovej snímke Dreamgirls (2006). Vo filme Cadillac Records (2008) stvárnila speváčku Ettu James, ktorá v januári prehrala svoj boj s leukémiou.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Bbc.co.uk a z archívu tlačovej agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: Beyoncé