Multižánrové zoskupenie La3no Cubano vystúpi v sobotu 3. marca o 22:30 v bratislavskom klube Batelier. Skupina predstaví skladby zo svojho debutového albumu Rodina a odpremiéruje svoj prvý oficiálny videoklip s názvom Cigáno Stylo, ktorý členovia skupiny nakrúcali v dedinke Jeruzalem neďaleko Myjavy.

Formácia La3no Cubano funguje od roku 2005 a tvorí ju sedem hudobníkov. Originálna slovenská world music kapela svoju fascináciu exotickými rytmami sveta pretavuje do modernej podoby vďaka prvkom funku, drum&bassu či jazzu. Členom skupiny je veľmi blízka aj slovenská melodika a cigánsky folklór.

Práve rómskym temperamentom a živelnosťou sa inšpirovali pri skladbe Cigáno Stylo. Videoklip režíroval Tomáš Zachar a nesie sa v štýle bláznivých Kusturicových filmov s príchuťou atmosféry divokého Balkánu. V albumovej verzii skladby vypomohol raper Tomáš Hafner, ktorý sa však v klipe neobjavil.

Kapela sa od začiatku svojej existencie chcela venovať hlavne koncertovaniu a nahrávanie dlho odsúvala. Debutový album Rodina, tak prišiel na svet až po takmer siedmich rokoch od založenia skupiny, pokrstili ho 21. januára v KC Dunaj. Žánrovo pestrá nahrávka obsahuje trinásť skladieb.

"S Rodinou sme veľmi spokojní, veľa sme sa pri jej tvorbe naučili. Máme radosť z toho, že sme potešili kamošov, mladých aj starších, a vôbec, všetkých, ktorí na tento album trpezlivo čakali a po celý čas nás podporovali. Už teraz pripravujeme nové veci, s albumom chceme ďalej tvorivo pracovať a ponúknuť ľuďom možnosť dotvoriť a zremixovať niektoré skladby, ktoré potom uverejníme na našej novej stránke," povedal o albume člen kapely Tono Gúth.

Okrem neho súčasnú zostavu La3no Cubano tvoria Roman Kovács, Jano Boldiš, Adam Kováčik, Jano Kružliak, Adam Kerďo, Mišo Veselský a Miloš Bulík. Od založenia kapely spolu odohrali stovky vystúpení na Slovensku, na festivaloch ako Easthetic, Grape či Uprising, a tiež v zahraničí.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Daniel Hevier ml. za skupinu La3no Cubano.

Súvisiaci interpreti: La3no Cubano