Americká skupina Garbage plánuje vydať nasledovníka štúdiovky Not Your Kind of People (2012) už na budúci rok. Magazínu Billboard to prezradil bubeník Butch Vig.

"Máme niekoľko ponúk na hranie, ale v júni by sme mohli skúsiť dostať sa do štúdia a začať pracovať na ďalšom albume. Všetci sa na to veľmi tešíme," vyhlásil známy hudobník a producent. "Ešte sme nezačali so žiadnymi skladbami, ale všetci máme nápady. V minulosti to bolo také prácne a každá nahrávka nám trvala rok, ale Not Your Kind of People (recenzia) sme urobili za šesť mesiacov, takže keby sme mohli začať v lete a skončiť koncom roka, album by bol vonku na jar alebo v lete budúceho roka, čo by bolo cool," dodal.

Butch Vig tiež vysvetlil, že vzťahy v kapele, ktoré boli počas ich prestávky po albume Bleed Like Me (2005) napäté, sú momentálne v poriadku. "Všetci spolu vychádzame. Na koncertoch sa zabávame, chodíme na večere, vtipkujeme. Vzájomne sa o seba staráme, keď je niekto smutný alebo sa necíti dobre, pomôžeme mu. Je to veľmi podobné malej dysfunkčnej fungujúcej rodine," prezradil. Podobne sa vlani na jeseň v rozhovore pred bratislavským koncertom vyjadrila aj speváčka Shirley Manson, ktorá návrat po niekoľkoročnej pauze označila za začiatok ďalšej etapy v živote kapely.

Garbage vznikli v roku 1994 a na konte majú päť štúdiových nahrávok - Garbage (1995), Version 2.0 (1998), Beautiful Garbage (2001), Bleed Like Me a najnovšiu Not Your Kind Of People. Na celom svete predali viac ako 17 miliónov nahrávok a sedemkrát boli nominovaní na prestížnu cenu Grammy. Kapela sa vlani ukázala v bratislavskom Ateliéri Babylon. Pripomeňte si koncert reportážou a fotoreportom

Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: SITA/Diana Černáková

Súvisiaci interpreti: Garbage