Dlho očakávané turné Paľa Haberu a skupiny Team odštartovalo v nedeľu 1. mája v Prievidzi. Pred zimným štadiónom sa už dlho pred začiatkom tvorili rady fanúšikov legendárneho speváka a jeho kapely. Počas koncertu odznelo celkovo 22 piesní, medzi ktorými nechýbali hity ako Lietam v tom tiež, Severanka, Nároční alebo Reklama na ticho.

Koncert začal pesničkou Óda na tie cesty po tele a prievidzské publikum sa chytilo už od prvých tónov. Kapela sa predstavila v zostave Paľo Habera (spev), Dušan Antalík (gitara), Ivan Válek (basgitara), Juraj Tatár (klávesy), Marcel Buntaj (bicie) a Matej Morávek (gitara). "Paľo HaberaTeam sú zárukou výborných koncertov vždy a za každých okolností, čo dokázali aj v Prievidzi. Latku, ktorú si nastavili na toto turné veľmi vysoko, budú mať jeho fanúšikovia možnosť posúdiť ešte v Košiciach, Poprade, dvakrát v Bratislave a v Martine," povedal Branislav Holička z agentúry Trio Production, ktorá turné organizuje.

Dôkazom toho, že Habera ani ako muž ešte nepatrí do starého železa a svoje fanúšičky vie dostať do poriadneho varu, boli aj dva kusy dámskej spodnej bielizne, ktoré pristáli na pódiu. "Tým, že nehráme až tak často, vlastne raz za tri-štyri roky, tak pre nás je už každé turné výnimočné. A zdá sa, že aj pre našich fanúšikov. Cítime to podľa ich záujmu, že sa už nevedia dočkať, kedy nás zase uvidia. Vlastne oni sú tým dôvodom, prečo hráme," povedal Habera ešte pred začiatkom šnúry. "Slovenské publikum je veľmi srdečné a, myslím si, že aj verné. Keď si ho raz získate, už ho nestratíte," dodal.

Na prvý koncert Habera & Team 33 Tour prišiel spevák s takmer týždňovým predstihom a v Prievidzi spolu s kapelou dolaďovali svoju šou, aby fanúšikom ponúkli dokonalý zážitok nielen z nestarnúcich hitov, ale aj z hľadiska zvuku a svetelnej šou. Unikátnu scénu preváža až päť kamiónov a celé turné zabezpečuje viac ako 40 ľudí. 

Po koncerte v Košiciach, ktorý sa koná už v stredu 4. mája, vám prinesieme exkluzívny rozhovor s gitaristom a zakladajúcim členom Teamu Dušanom Antalíkom. Veľkú reportáž ponúkneme z koncertu v Bratislave, kde sa kapela predstaví 11. aj 12. mája.

Zostávajúce koncerty Habera & Team 33 Tour:

4. 5. - Košice, Steel aréna

6. 5. - Poprad, Zimný štadión
11. 5. - Bratislava, NTC
12. 5. - Bratislava, NTC

16. 5. - Martin, Zimný štadión

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Danka Šoporová z agentúry Access Production.

Súvisiaci interpreti: Pavol Habera, Team