Naposledy sa prihlásila s albumovou novinkou Be Myself minulý rok. Teraz americká speváčka vyhlasuje, že jej jedenásty štúdiový album, ktorý plánuje vydať budúci rok, bude jej posledným. Album ako forma podľa jej slov pomaly hynie a budúcnosť svojej hudby vidí v singloch.

"Albumy, ako umelecká forma, sú tak trochu umierajúcou formou. Ľudí viac zaujímajú single," uviedla speváčka. "Rozhodla som sa, že nahrávka, ktorú vydám budúci rok, bude mojím posledným albumom. Len budem vydávať skladby... skutočne dobré skladby, ktoré budem v tej chvíli tak cítiť," dodala speváčka.


Sheryl Crow v šou Kyle Meredith With... prezradila, že skladby na albume nahrávala s "ľuďmi, ktorých milovala a ktorí zostanú jej hrdinami navždy" ako Stevie Nicks, Keith Richards, Joe Walsh či Johnny Cash. Sheryl Crow spolupracovala s Johnnym Cashom na skladbe Redamption Day v roku 2003. Cash chcel vtedy poznať dôvody, ktoré ju viedli k napísaniu skladby, až potom súhlasil, aby v nej spieval. "To je skutočný dôvod, prečo verím, že všetko, čo Johnny spieval, jeho slová mali skutočný význam a prepojenie s jeho dušou," uvádza speváčka na svojej stránke.

Uplynulý týždeň predstavila Sheryl Crow svoju spoluprácu s gitaristkou St. Vincent. Hudobníčky spojili svoje sily v skladbe Wouldn’t Want To Be Like You.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Andy Kropa/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Sheryl Crow