Spomínate si na slovenský rádiový hit The Way z minulého roka? Jeho autorom je pomerne neznámy, no talentovaný Slovák Mark Dann. Rodák z Lučenca do éteru posiela už svoj štvrtý singel, ktorým je vydarená pieseň Without You.

Slovenského hudobníka Mareka Danka (iba menovec nášho redaktora, nie tá istá osoba, pozn. red.) ste v minulosti možno zaregistrovali ako klaviristu, ktorý na koncertoch sprevádzal Dominiku Mirgovú či Mira Jaroša. Rozhodol sa však rozhodol vykročiť zo svojho tieňa a prezentovať aj vlastnú tvorbu. Pod pseudonymom Mark Dann minulý rok vydal tanečnú skladbu The Way, ktorá dlhé týždne patrila medzi najhranejšie slovenské skladby.

V emotívnej nahrávke Without You si 22-ročný producent na pomoc prizval 17-ročnú speváčku Sarah Cao. Autorsky sa na skladbe podieľal aj spomínaný Miro Jaroš, ktorý stojí za textom piesne.


Cesta za láskou

Pri sledovaní vizuálu Without You si možno vôbec neuvedomíte, že ide o slovenskú tvorbu. Veľká časť záberov v klipe sa totiž nakrúcala v uliciach Londýna. Hlavnú úlohu si v ňom zahral populárny herec Oliver Oswald zo seriálu Oteckovia, ktorý len pár dní od nakrúcania doplatil na svoju mladícku nerozvážnosť. Iba 17-ročný herec totiž prežil nepríjemnú nehodu na motorke, z ktorej vyviazol so zlomeninou oboch rúk.  

"S Oliverom sa poznáme už dlhšie a zistili sme, že sme rovnaká krvná skupina. Nápad osloviť ho na spoluprácu tak bol úplne prirodzený. Do príbehu sa totálne hodí a jeho herecký talent a prístup na pľaci sú absolútne profesionálne. Teším sa, že výsledok sa stretol s pozitívnym ohlasom u ľudí, o to mi pri mojej tvorbe ide," prezradil producent Mark Dann.

Nakrúcanie videa pod taktovkou Štefana Leloviča trvalo tri dni a na pľaci sa objavila aj spomínaná Sarah Cao. Tá si pred kamerou zahrala priateľku seriálového miláčika. Vďaka exotickému výzoru mladej speváčky si možno budete myslieť, že ide o talent spoza našich hraníc, no opak je pravdou. Sára Caová totiž vyrastala v slovenskom meste Gbely neďaleko Skalice. "Sarah má zaujímavý prejav, nevšedný hlas. Niečo podobné, ako Martin Císar, zaujala ma pre svoju výnimočnosť. Rád pracujem s ľuďmi, ktorí vytŕčajú z davu, lebo mám pocit, že dokážu skladbu posunúť na iný level," priznal Mark Dann.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/markdannmusic