Košická kapela Peter Bič Project po šiestich rokoch oznamuje veľké personálne zmeny. Dášku Kostovčik nahrádza nová speváčka, minulosťou je aj klávesák Matúš Pavlík. Toho nahrádza veľmi zaujímavý a známy slovenský hudobník.

Skupina dnes predstavila dvoch nových členov. O tom, prečo z pôvodnej zostavy odišla Dáška Kostovčik, však mlčí. Nahrádza ju Viktória Vargová. Speváčka vystupuje pod pseudonymom Victoria. Novým klaviristom sa stal známy hudobník Zoli Tóth.  

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Košíc Victoria nie je speváčkou, ktorá disponuje študovaným hlasom. Drobnej kráske s ohnivými vlasmi to jednoducho odmalička spieva. "Victoria má hlas, aký som u nás ešte nepočul. Bola pre nás jasnou voľbou. Jej falzet totiž ľuďom pôsobí zimomriavky v tom dobrom slova zmysle. Napriek tomu, že doposiaľ spievala najmä sama pre seba,  nástup do kapely zvládla bravúrne. Za veľmi krátky čas urobila veľký pokrok a  celú záležitosť poňala fakt profesionálne," vysvetľuje Peter Bič rozhodnutie kapely prijať Victoriu za speváčku.   

Okrem talentu sa môže Košičanka pochváliť i originálnym tajomným výzorom a sexy postavičkou. Kombinácia unikátneho hlasu, zaujímavého vzhľadu a podpory Petra Biča predurčuje červenovláske úspešný štart do vôd slovenského hudobného sveta. "Som rada, že už nespievam len sama sebe pred zrkadlom. Hudbu milujem, myslím, že je to na mne aj vidieť aj keď mám zavreté ústa. Spolupráca s chalanmi bola a stále je obrovskou školou aj motiváciou, veľa vecí ma naučili a spolu sme sa za pomerne krátky čas dopracovali až sem. Čaká nás ešte dlhá cesta a na to sa teším. Podporu, ktorú mi prejavujú im do konca života nezabudnem,“ vyznala sa nová speváčka skupiny Peter Bič Project.

 

Vynovená kapela fanúšikov nenechá dlho čakať. Naživo sa predstavia už o niekoľko dní. Stane sa tak 4. septembra počas vysielania projektu  TV JOJ v Bardejove. Pod taktovkou Petra Biča zahrajú pôvodní členovia Ivo Bič, Jozef Zima a Vlado Čekan spolu s novou speváčkou Victoriou a klávesákom Zolim Tóthom.  

Ten žije v Seredi, kde spolu s Jimim Cimbalom vlastnia nahrávacie štúdio a vydavateľstvo. Zoli Tóth má vo svojich 34 rokoch za sebou úspešnú kariéru. Okrem toho, že svojím klavírnym umením sprevádzal  Máriu Čírovú, Zuzanu Smatanovú či Samuela Tomečka, býva neodmysliteľnou súčasťou televíznych projektov.    

To, že je tento mladý muzikant spolumajiteľom vychyteného nahrávacieho štúdia, je pre kapelu obrovským benefitom "Momentálne sme veľmi často v štúdiu, pracujeme na nových skladbách, chystáme koncertný program a tiež veľmi zaujímavú spoluprácu so svetovým umelcom. Nový singel spolu s videoklipom predstavíme čoskoro," prezradil zakladateľ Peter Bič hudobné plány svojej družiny.  

Zoskupenie Peter Bič Project vzniklo v roku 2010. Založil ju líder a gitarista kapely Peter Bič, ktorý svoje sily spojil so speváčkou Dáškou Kostovčík, spevákom Ivom Bičom, klávesákom Matúšom Pavlíkom, bubeníkom Jozefom ZimomVladom Čekanom, ktorý hrá na basgitaru. Kapela má na svojom konte dva úspešné albumy. Debutový Say it Loud vydali v roku 2012. Obsahoval úspešný hit Hey Now, ktorý v roku 2013 získal cenu SOZA za najhranejšiu skladbu. Úspešná pieseň bodovala aj za hranicami Slovenska. Druhý album Just a Story uzrel svetlo sveta v roku 2015, na sklonku roka s ním skupina absolvovala celoslovenské turné. Peter Bič Project v priebehu svojej hudobnej kariéry zaznamenal aj ďalšie úspechy. Skupina spolupracovala s poprednými slovenskými umelcami. Predskakovala švédskej kapele Roxette a podarilo sa jej zvíťaziť v ankete Slávik 2012 v kategórii skokan roka. Na sklonku leta 2016 sa v kapele udiali personálne zmeny.  



Zdroj: Janka Marczellová, manažérka skupiny Peter Bič Project
Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project