Britská indierocková skupina Bastille vypustila do rádií novú pesničku. Je tretím avízom ich dlhoočakávaného druhého albumu, do predaja prichádza budúci piatok 9. septembra.

Anglická indierocková kapela Bastille predstavila skladbu Send Them Off!. Novinka mala premiéru v stredu v show Annie Mac v BBC Radio 1. Pieseň je po singloch Good Grief a Fake It už treťou ukážkou z očakávanej druhej štúdiovky Wild World, ktorá sa dostane na trh v piatok 9. septembra.  

Frontman skupiny Dan Smith sa v telefonickom rozhovore s Annie Mac vyjadril, že pieseň je jednou z jeho najobľúbenejších na albume, pričom pôvodne vraj malo ísť o hip-hopovo ladenú skladbu. "Chceli sme, aby to bol veľký, bombastický a štýlový hip-hopový song, no potom nastúpili moje vokály a zrazu z neho spravili depresívnu pieseň v štýle Bastille," zažartoval 30-ročný spevák. 


Kapela Bastille vznikla v roku 2010 a tvoria ju spomínaný Dan Smith, Chris "Woody" Wood, William Farquarson a Kyle Simmons. V marci 2013 vydali album Bad Blood, ktorý potom v novembri vyšiel aj v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Prvá menovaná nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Na konte majú tiež EP nahrávky Laura Palmer (2011) či Haunt (2013). Zatiaľ sa im podarilo získať napríklad BRIT Award pre nováčika roka 2013. 

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Joel Ryan/Invision/AP, archív

Súvisiaci interpreti: Bastille