Skupina Billy Barman má za sebou najvyťaženejšie koncertné leto vo svojej relatívne krátkej trojročnej histórii. Napriek tomu sa hneď po lete pustila do práce na nových pesničkách. Vo štvrtok 1. decembra odvysielalo Rádio_FM v relácii Ráno na eFeMku premiérovo nový singel s názvom Strmá voda. Pozrite si videoklip k tejto horúcej novinke.

Podľa speváka Juraja Podmanického je text piesne inšpirovaný jeho vzťahom k Dunaju: "Príbeh je samozrejme vymyslený, ale kolujú legendy o krásnej Eme, ktorá sa ukrýva v konároch stromov na petržalskej strane."

Videoklip k piesni sa nakrúcal v období jesenného turné kapiel Tatabojs, Para a Billy Barman na koncertoch, ako aj v štúdiu počas prác na novom singli a v exteriéri na Záhorí počas photoshootingu. "Chceli sme hlavne zachytiť skvelú atmosféru na koncertoch. Aj keď je text skladby trošku vážnejší, myslím, že táto kombinácia sa podarila," dodáva Juraj.

Autorkou videa je mladá umelkyňa Martina Slováková, spolupracovníčka Rádia_FM a neziskovej organizácie Voices, ktorá má na konte aj videoklipy pre Puding Pani Elvisovej (Gramatika, Ďobkanie) či Beneho so Stratasoulom (Grafomarián). V máji sa prezentovala unikátnym projektom Slovenský národný remix.

Skupina Billy Barman vydala v decembri minulého roka svoj debutový album Noční jazdci. Vo februári si prevzala cenu Radio_Head Award za Album roka podľa hlasovania poslucháčov Rádia_FM.

Billy Barman - Strmá voda

Informácie, foto a videoklip pre Hudba.sk poskytol Ján Trstenský, PR manažér kapely Billy Barman.

--
Foto: Andrea Zvadová

Súvisiaci interpreti: Billy Barman