Juhokórejský spevák a raper PSY vydal nový album s názvom Chiljip PSY-Da. Novinka obsahuje deväť skladieb vrátane pilotných singlov Napal Baji a Daddy, ktoré predstavil spolu s videoklipmi. Väčší virálny potenciál má druhý menovaný, za prvý deň od zverejnenia mal 8 miliónov prehratí.

"Tento album obsahuje elektronickú tanečnú hudbu, hip-hop, funk, stredné tempo a žáner trap, ktorý je v týchto dňoch populárny. Tiež som sa snažil dať naň všetky druhy emócií ako radosť, hnev, trápenie, potešenie, láska, nenávisť a nenásytnosť," priblížil PSY na tlačovej konferencii. Nová štúdiovka obsahuje okrem spomenutých singlov aj nahrávku Sing, ktorá je remixom úspešného singla anglického speváka Eda Sheerana. Okrem toho album ponúka aj nahrávku ROCKnROLLbaby, na ktorej sa podieľal americký raper Will.i.am. "Jeho časť sme nahrávali dávno, v roku 2013. V tom čase sme sa často stretávali a rozhodli sme sa, že si navzájom vymeníme skladby," priblížil PSY.

Ako tiež prezradil, úspech skladby Gangnam Style považuje v súčasnosti za záťaž. "Rád by som odmietol porovnávanie nového albumu s piesňou Gangnam Style. Tá skladba je pre mňa príliš veľkým bremenom," povedal. Virálny megahit z roku 2012 je najsledovanejším videom v histórii najnavštevovanejšieho videoportálu Youtube. Dnes má už takmer dva a pol miliardy prehratí. Ak ste sa o to pričinili aj Vy, určite Vám netreba pred prehratím týchto noviniek pripomínať, že kvalitný hudobný a umelecký zážitok budete musieť hľadať niekde inde...


Zdroj: SITA (Reuters, Ygfamily.com)
Foto: Jason DeCrow/Invision/AP Images

Súvisiaci interpreti: Psy