Koncert metalových legiend a unikátne spojenie dvoch výnimočných frontmanov. Nemecká skupina Rage a grécka kapela Firewind už v utorok 16. januára vystúpia v bratislavskom Randal Clube.

Obe kapely sú na spoločnom turné za účelom propagácie svojich nových albumov a ide o logické spojenie dvoch žánrovo spriaznených osobností. Na jednej strane je to Peter "Peavy" Wagner, ktorého Rage fungujú už vyše 33 rokov, na strane druhej Gus G, vlastným menom Konstantinos Karamitroudis, ktorý založil svoj projekt oveľa neskôr - v roku 1998 - a dnes má na konte sedem albumov a kariéru gitaristu u Ozzyho Osbournea, alebo Arch Enemy. 

Rage sú na hudobnej scéne už od roku 1984 a ich šialený power metal je vedený geniálnym hudobníkom a ešte lepším spevákom Petrom Wagnerom. Popri skupine Helloween sa stali symbolom nemeckej scény, ktorej zabezpečili obdiv a slávu. Svoj nový album s poradovým číslom 24, Seasons of the Black, predstavia v novom koncertnom programe.


Tvorbu Firewind možno charakterizovať ako premyslené skladby s priamočiarou explozívnou energiou. Z Grécka prerazili do medzinárodných vôd, kde sa stali dôležitým plameňom v ohnisku power metalu. Tento rok vydali svoj ôsmy štúdiový album Immortals, z ktorého odznejú tie najzásadnejšie kúsky.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Daniel Hevier ml.

Foto: PR