Brøkken Glas je mladá hard rocková kapela z Bratislavy, ktorá funguje od roku 2020. Posledné mesiace sú hudobníci aktívni v štúdiu a pracujú na nových skladbách, ktoré priebežne vydávajú ako single.

Ten najnovší s názvom Bad Bitch Academy bol vydaný tesne pred Silvestrom a má úplne iný "vibe" ako ostatné pesničky od Brøkken Glas. Zatiaľ čo doteraz vydané single majú tvrdé a ťažké riffy, Bad Bitch Academy je veselý, no parodický song na dnešnú dobu. Text piesne poukazuje na dnešné "instagramerky" a "influencerky", ktoré sa "v detskej izbe u rodičov vďaka internetu stávajú hviezdami".


Začiatkom decembra vyšiel tiež singel s názvom 10 Minutes Left, v ktorom kapela takisto predstavila úplne inú tvár svojej tvorby. Atmosférická skladba obsahuje pekné ale temné vybrnkávačky a ťaživému refrénu dominuje tvrdý zvuk skreslenej gitary. Text piesne opisuje silné negatívne emócie ako výčitky, smútok a depresie.


Skupina Brøkken Glas v roku 2021 okrem decembrových noviniek vydali aj single Madhouse a Waitlist. V roku 2022 plánuje vydávať ďalšie single, dokonca aj so slovenskými textami. Ak vás tvorba kapely zaujala, môžete ju sledovať na všetkých streamovacích službách, Youtube a Instagrame.

Zdroj: Brøkken Glas (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/BrokkenGlas