V utorok večer v bratislavskom hoteli Devín krstil svoje aktuálne CD Ikony Samuel Tomeček. Krstnými rodičmi sa stali Zdena Studenková a Matej Tóth. Krstilo sa symbolicky ikonami, ktoré sú poznávacím znamením celého albumu. Celým večerom sprevádzal moderátor Martin Nikodým.

Slovenský spevák tak do života uviedol album Ikony (recenzia), na ktorom pracoval vyše dvoch rokov a vzdáva ním hold naším najväčším hudobným interpretom, medzi ktorých patrí František Krištof Veselý, Karol Duchoň, či Jaro Filip. "Na albume sa nachádza 13 skladieb, ktoré sme s mojou kapelou jemne prearanžovali a zároveň v nich ponechali autentickosť doby minulej. História, srdce a úcta, to je to, o čo sme sa na našom novom projekte po celý čas opierali," povedal Tomeček.

"Myslím, že každé CD, ktoré sa na Slovensku vydá si zaslúži svojich patrónov, teda krstných rodičov a Ikony obzvlášť. Som nesmierne rád, že ich pokrstili práve Zdenka Studenková a Matej Tóth, ktorých si veľmi vážim. Zdenka je pani herečka, ktorá má závideniahodnú kariéru a neustále sa drží na hereckom vrchole. A Maťko je športovec, ktorý našu krajinu zviditeľnuje po celom svete. Lepších krstných rodičov som si nemohol želať," dodal ešte speváka.

Spojenie s Martinom Nikodýmom malo tiež svoje odpodstatnenie. Spoločne sa totiž už 5 rokov objavujú v relácii Milujem Slovensko. "Samka mám nesmierne rád, pretože je dobrý chlapec, skvelý spevák a som nesmierne rád, že nás hviezdy dali dohromady v Milujem Slovensko. Za tých 5 rokov, čo sa naozaj intenzívne stretávame, sme nemali spoločne jediný problém, z čoho sa veľmi teším. So Samkom mám pocit, že je úplne bezproblémová spolupráca a je s ním doslova radosť robiť," povedal Martin Nikodým.

Slovenská herečka Zdena Studenková má k hudbe tiež blízko, jej partnerom je spevák a líder kapely Fragile Branislav Kostka. "Z CD mám obrovskú radosť, pretože je výsostne pozitívne. Na druhej strane vyskladal cédečko, na ktorom sú kultové pesničky, ktoré poznám nielen ja v mojom veku, ale dokonca ich poznajú aj dnešní mladí ľudia. Je to v slovenčine, čo ma tiež veľmi teší. A v neposlednom rade som rada, že Samko využil šancu ktorú dostal po ukončení SuperStar, narozdiel od mnohých, ktorí to nespravili. Ide stále ďalej a stále sa zlepšuje a ja mu veľmi držím palce, pretože je to aj milý chlapec, nemá maniere, je komunikatívny a prispôsobivý v tom zmysle, že zaspieva rôzne druhy žánrov, čo je naozaj vzácne," opísala svoje pocity z nového CD jeho krstná mama Zdena Studenková.

Výber Mateja Tótha nebol tiež v prípade krstu albumu Ikony náhodou. Bol to práve Samuel Tomeček, ktorý spieval na námestí spoločne so slovenským chodcom a olympijským víťazom jeho obľúbenú skladbu Nech sa darí. "Pre mňa je pocta, že som bol vôbec oslovený stať sa krstným rodičom. Samka si vážim ako človeka a v podstate celá rodina ho uznávame ako kvalitného speváka a veľmi radi počúvame hudbu, ktorú on reprezentuje. Či už ide o jeho vlastnú tvorbu, alebo toto cédečko. Top je tá kvalitná hudba, ktorú môžem ja počúvať nonstop, pretože človeku niečo dá. Tento krst je pre mňa výnimočná udalosť. Nie je to pre mňa bežné, že sa stretávam s takouto spoločnosťou, ktorá nielen v hudbe, ale aj v šoubiznise niečo znamená. Tento večer som si veľmi užil a prajem cédečku, nech sa mu darí a nech prináša ľuďom radosť toľko radosti, ako mne a mojej rodine," prezradil Tóth.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol tím Samuela Tomečka.

Súvisiaci interpreti: Samuel Tomeček