V brnianskom štúdiu Indies vznikala nová nahrávka pesničkárky Evy Jurčákovej s názvom Múza. Energická pieseň s rómskou melodikou a rozjarenou náladou vybočuje od ostatnej tvorby slovenskej rodáčky. "Pesnička Múza nie je v mojom repertoári žiadna novinka. Páči sa mi energia, ktorá z nej srší a vždy mala veľký úspech na koncertoch. Tak som sa rozhodla, že by mohla byť ideálnym singlom."

Na nahrávanie Eva Jurčáková pozvala svojich spoluhráčov Martina Krajíčka na gitaru, Ondreja Čecha na elektrický kontrabas a Jána Oravu na bicie. Ako hostí si prizvala Pavla Rajmica na husle a slovenskú pesničkárku Ľubicu Christophory na vokálne party.

"Slovo múza pre mňa reprezentuje živú energiu, je to niečo, čo nám zostáva a čo nás dokáže postaviť na nohy aj v tých najťažších životných etapách. Viem, že o tejto téme spieva viac interpretov, myslím, že všetci chceme povedať to isté. Inšpirácia je naša duševná plazma, my z toho jednoducho žijeme. Je to orgazmus nášho stvoriteľa," vysvetľuje Evolet.

O mix a master pesničky sa postaral Dušan Souček spolu s Martinom Krajíčkom. Artwork k piesni vytvoril slovenský umelec Ján Juhaniak. Múza uzrela svetlo hudobného sveta 30. januára, symbolicky v deň Eviných narodenín.

"Môj 13-ročný syn mi často vyhadzuje na oči, že mám smutné pesničky. Žeby som mala byť v tvorbe veselšia, doslova "míň ubrečená mami". Je pravda, že v minulosti moje piesne zaváňali nostalgiou a určitou sebaľútosťou. Ono to súvisí s tým, v akom období sa práve nachádzate, nejde to ovládať. Vlastná tvorba je hlbokým odrazom vnútra umelca, v mojom prípade to platí na sto percent. No a povedala by som, že Múza svojou náladou odráža môj aktuálny stav. Som plná sily, pripravená tvoriť, spievať a posielať piesne do sveta," uzatvára speváčka.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Jurčáková. Správu sme upravili.