Americký hudobník Bruce Springsteen, nazývaný aj The Boss, na svojom sobotňajšom koncerte v Aucklande odohral cover hitu Royals od Lorde. Pripojil sa tak k celej rade interpretov, ktorí túto pieseň prespievali.

Extrémne úspešná skladba Royals pochádza z debutovej nahrávky Lorde - Pure Heroine, ktorá minulý týždeň prekonala miliónovú hranicu predajnosti. Bruce Springsteen uvedenú pieseň odohral sám na akustickej gitare a ústnej harmonike, za čo si z publika vyslúžil pochvalné výkriky a potlesk. Hudobník dokonca pozmenil jej text a označil sa za "kráľa B" (King B, pozn. red.).

Springsteen na svojich koncertoch často hráva coververzie piesní iných interpretov. V posledných týždňoch svojim fanúšikom ponúkol napríklad kúsky Stayin' Alive od The Bee Gees, Friday On My Mind od The Easybeats či Don't Change od INXS.


Americký hudobník aktuálne pripravuje vydanie špeciálneho EP American Beauty, ktoré sa objaví výhradne na vinyle. Obsahovať bude štyri skladby a na trh sa dostane už koncom apríla. Podľa Springsteenových slov vznikla väčšina z piesní počas nahrávania jeho ostatného albumu High Hopes, avšak ani jedna z nich sa nedostala do konečného výberu.

Zdroj: Nme.com, iDnes.cz
Foto: Danny Clinch - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen, Lorde