Anglický spevák Rob Halford je spokojný so súčasnou metalovou scénou. Líder kapely Judas Priest to prezradil v rozhovore pre magazín Metal Hammer, keď sa ho spýtali, či je možné, aby kapela, ktorá sa v súčasnosti objaví na scéne, mala podobný úspech ako napríklad Judas Priest.

"Záleží na tom, čo pre vás znamená úspech. Ako ho definujete. Je to platinový album? Vypredanie Madison Square Garden? Popularita alebo predaj albumov? Neviem. Mne na tomto nezáleží. Metal tu bude navždy. Vždy sa objaví nejaká nová kapela. Myslím si, že napríklad vo Veľkej Británii, Nemecku, Japonsku alebo Južnej Amerike je ich hneď niekoľko, ktoré ani nepoznám. Metalová scéna je v dobrom stave. Vždy príde nová generácia. Je však zaujímavé, ako to tak už niekoľko desaťročí pozorujem, že ľudia sa vždy vrátia ku koreňom heavy metalu - k Black Sabbath a Judas Priest," povedal 66-ročný spevák, ktorý s kapelou plánuje vydať 9. marca album Firepower.

Formácia Judas Priest sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1969. V súčasnosti v nej pôsobia okrem Halforda aj Ian Hill, Glenn Tipton, Scott Travis a Richie Faulkner. Na konte majú zatiaľ 17 štúdioviek, pričom najnovšia s názvom Redeemer of Souls sa dostala na trh v júli 2014. Celosvetovo predali už takmer 50 miliónov nahrávok. Na konte majú Grammy v kategórii Najlepší metalový výkon za pieseň Dissident Aggressor.

Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Judas Priest