Slovenská pop-punková kapela Fishing Strip vo štvrtok zverejnila nový singel z názvom Včera som miloval. Podľa členov skupiny je to skutočný príbeh o láske, sklamaní, klamstvách a novom živote. K novému singlu formácia zároveň zverejnila aj lyric video.

Kapela Fishing Strip si vybrala včerajší prvý prázdninový deň na to, aby predstavila svoj nový singel Včera som miloval. Jedná sa o skutočný príbeh, ktorý zažil na vlastnej koži gitarista skupiny Matej Mervart. "Ako je napísane v skladbe - Bol to čas, ktorý ukázal mi smer. To, o čom skladba hovorí, znie možno ako klišé, ale práve to klišé sa stále deje. Všetko spočiatku vyzerá krásne, spoločné chvíle, spoločné bývanie, no potom vyjdú na povrch klamstvá. Smer zo skladby ukazuje na nový život," približuje Matej.

Skladba je taktiež predzvesťou blížiacej sa Za vami tour 2015, v ktorej kapela navštívi 14 miest po Slovensku a Česku.


Topoľčianska kapela Fishing Strip vznikla vo februári 2008 a jej členmi sú Štefan Valach, Matej Mervart, Palo Valach, Mišo Vincúr a Kamil Holoda. Za sedem rokov existencie kapely odohrali hudobníci koncerty a festivaly po celom Slovensku, Česku a ako jediná slovenská kapela si zahrali aj na Sport feste v talianskom Bibione. V roku 2013 odohrali aj svoj prvý poľský koncert - poľská punková legenda The Bill si ich prizvala na svoj koncert v meste Zabrze. Formácia od roku 2012 robila pravidelne support na klubových koncertoch Inekafe. Objavila sa na pódiu aj s kapelami ako Horkýže Slíže, Slobodná Európa, Zóna a, Rybičky 48 či Konflikt.

Na svojom konte majú Fishing Strip dva albumy. Debut vyšiel v roku 2012 pod názvom Držíme spolu a vďaka úspechu sa kapela rozhodla natočiť klip na singel Nájdi svoj štýl, ktorý bodoval vo viacerých hitparádach a bol tiež nominovaný za najlepší klip roka v ankete Slávik 2012. Druhý album kapela vydala na začiatku roka 2014 pod názvom *Párty*sex*a iné oné*. Na tomto albume sa spolupodieľal aj bubeník Tublatanky Jozef Schlosser a bubeník Inekafe Jozef Praženec. Obaja sa stali aj krstnými otcami albumu.

Zoznam koncertov Za vami tour 2015:

10. 4. - Ružomberok
11. 4. - Bratislava
17. 4. - Prešov
18. 4. - Poprad
24. 4. - Nitra
25. 4. - Žilina
1. 5. - Spišská Nová Ves
2. 5. - Brezno
15. 5. - Praha
16. 5. - Martin
22. 5. - Ostrava
23. 5. - Brno
29. 5. - Hodonín
30. 5. - Topoľčany

Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Mervart z kapely Fishing Strip.

Foto: Facebook.com/fishingstrip - Matúš Strapko