Nevšedný autorský projekt špičkového slovenského speváka Petra Cmorika a vynikajúceho gitaristu Mareka Wolfa, spájajúci žánrové prvky hudobnej alternatívy, world music, rocku a folku, bol slávnostne uvedený do života na troch koncertoch v Trnave (Amfik Cafe), Nitre (Music a Cafe) a Novom Meste nad Váhom (Blue Note).

Peter Cmorik a Marek Wolf si na koncertné prevedenie spoločných skladieb prizvali ďalších skvelých hudobníkov. Na bicie nástroje a perkusie hral Igor "Ajdži" Sabo a kontrabas s basgitarou striedal Denis Pagáč. Hlavní protagonisti si vybrali za krstných otcov majiteľov menovaných klubov, a to najmä z toho dôvodu, že dlhodobo nesú významné zásluhy za rozvoj alternatívnej hudby vo svojom regióne.

krst albumu K výškam... Zdroj: Pavol Laco

"Bolo veľmi vzrušujúce ponúknuť publiku tento projekt. Album je koncepčný, každá skladba má svoj príbeh a zároveň zapadá do mozaiky tých ostatných pod spoločným menovateľom celého albumu. Výrazné melódie odeté do lyrických textov predpokladali sústredené publikum, ktoré vie oceniť striedajúcu sa dynamiku hudobných čísel. Pred každým koncertom sme zažívali napínavé chvíle, pretože sme ľuďom prezentovali ešte nepočuté piesne. S Cmorom si verejnosť spája celkom iný žáner a mňa poznajú najmä tí, ktorí chodia na bluesové a jazzové koncerty, preto sme všetko stavili na silu hudobného materiálu a klubovú atmosféru večera," priblížil koncerty Marek Wolf.

Koncepčný album K výškam... vyšiel v spolupráci s vydavateľstvom Indies Happy Trails v marci tohto roka a je dostupný v hudobných obchodoch. Prvou lastovičkou tejto zaujímavej spolupráce bol už minulý rok v lete singel Druhé leto. Komornú atmosféru trnavského koncertu približuje záznam živého prevedenia piesne Šarlátové písmená, text skladby nájdete v popise videa. 


Redakciu Hudba.sk informoval za vydavateľstvo Indies Happy Trails informoval Jaromír Kratochvíl. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Pavol Laco