Slovenský spevák, gitarista, skladateľ a textár Tomáš Mikulka alias Tome sa už pred rokom vo svojom debutovom singli Dojazd predstavil ako mladý rockový rebel so svojským pohľadom na svet. Teraz prostredníctvom svojho najnovšieho singla prezentuje nielen svoj názor na sociálne siete či aktuálne hudobné trendy, ale aj svoju novú kapelu Vintage boyz.

Za všetko hovorí už samotný názov skladby - Chcel by som sa narodiť skôr. Mladý hudobník v nej kritizuje závislosť svojej generácie na nových technológiách, ale aj dnešnú mainstreamovú hudobnú scénu.

"Je mnoho ľudí, ktorí otvoria Facebook, Instagram či TikTok hneď ráno, keď sa zobudia. Následne ho pozerajú cestou do práce, otvoria si ho aj v práci, keď majú pauzu, potom keď prídu domov a najsmutnejšie je, že majú potrebu pozerať na mobil aj v spoločnosti svojich priateľov. Dnešné deti si radšej zahrajú hry online ako keby sa vonku stretli a zahrali si futbal alebo schovávačku. V puberte dievčatá začnú pridávať takmer polonahé fotky, aby získali viacej followerov a chlapci si dokážu na internete pozrieť za hodinu toľko nahých tiel, čo môj dedo videl za celý život. Hnevá ma, že mladí ľudia prikladajú sociálnym sieťam až takú veľkú váhu a menej si všímajú skutočný svet okolo seba," hovorí autor piesne Tome.


Vo videoklipe k rock'n'rollovej novinke môžete prvýkrát vidieť aj jeho sprievodnú kapelu Vintage boyz. Tvoria ju mladí chalani z Liptova, ktorých spája najmä rocková muzika. Zostavu tvoria Dominik Lysý na elektrickej gitare, Andrej Kelčík na basgitare a Dominik Sojčák za bicími. Samotný Tomáš "Tome" Mikulka, ktorého môžete poznať aj z Česko Slovenskej SuperStar (v roku 2019 sa dostal medzi top 20), okrem spevu hrá tiež na elektrickej gitare.

Pôvodne sa chceli Tome & Vintage boyz fanúšikom predstaviť už v roku 2020, no kvôli lockdownu nebolo možné nahrávky a klipy dokončiť. Tento rok sa však môžete tešiť na ich ďalšie počiny, ktoré spolu s nimi pripravuje hudobník a producent Juraj Strásky v štúdiu imagine v Žiline, kde bola nahratá aj skladba Chcel by som sa narodiť skôr.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Mikulka. Správu sme upravili a doplnili.