Kultová britská formácia Napalm Death sa v rámci európskeho turné už tento týždeň vráti do Bratislavy. V klube Randal v nedeľu 8. júna predstaví prierez svojou vyše tridsaťročnou diskografiou.

Hovoriť o Napalm Death ako o jednej z najvýznamnejších kapiel extrémnej hudby je ako povestné nosenie dreva do lesa. Po viac než troch dekádach na scéne napriek početným zmenám v zostave stále tvoria hudbu s invenciou a neutíchajúcim zápalom, akým sa môže pochváliť len málo formácií súčasnej, nielen metalovej scény.

Na začiatku 80. rokoch stáli pri zrode hudobného žánra zvaného grindcore, do ktorého primiešavajú vplyvy ďalších extrémnych metalových žánrov, predovšetkým death metalu, a ničia ušné bubienky poslucháčov doslova so smrtiacou silou napalmu.  Na konte majú už 15 štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Utiliratian z roku 2012. V súčasnosti tvoria zostavu formácie Shane Embury (basgitara), Mark "Barney" Greenway (spev), Mitch Harris (gitara) a Danny Herrera (bicie nástroje).

V bratislavskom klube Randal im budú 8. júna predskakovať slovenská kapela Attack Of Rage a česká death-grindová formácia Perfecitizen.

SÚŤAŽ: Dva voľné vstupy môžete vyhrať, ak sa zapojíte do súťaže na našom Facebooku. Súťažiť môžete do štvrtka (5.6.) do 12:00. Meno výhercu následne zverejníme v tomto článku.


Text: Hudba.sk
Foto: PR / Obscure Promotion

Súvisiaci interpreti: Napalm Death